League of Legends

Team Plague sikerrel és 3000 egyidejű nézővel zajlott le a Stay & Play Gamer Cup LoL versenye!

nkAAA - Zakar Sándor - 2 hónapja Címkék: lol, NGES,

Reméljük, hogy nem ez volt az utolsó ilyen rendezvény.

A tegnapi nap folyamán zajlott a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség által életre hívott Stay & Play Gamer Cup League of Legends versenye, ahol a tét nem kevesebb mint 100 ezer forint volt.

A koronahelyzetben is rendkívül jó kikapcsolódást ígérő kupára óriási volt az érdeklődés, összesen 108 jelentkezett csapatból végül 83 gárda össze is csapott vasárnap, akik között a top csapatok is szép számban képviseltették magukat, többek között: Team Plague, Wonder Stag Esports, Afterglow Esports Egyesület és az Illés Akadémia is. Az egész napos közvetítésről Paksai ‘Paresz’ Bálint gondoskodott, míg a döntő összecsapást pedig Kiss ‘AK’ Ádám közvetítette.

A kupa egészére igaz volt, hogy jó hangulatban telt, a csapatok sportszerűen és szuper hozzáállással küzdöttek meg egymással, amely igazi community eseménnyé varázsolta az egyébként nem babra menő versenyt. Az elődöntőig ennek okán tényleg a legjobb nevek jutottak el, hiszen a fent említett 4 szervezetből csak az Afterglow nem jutott el a legjobb 4-ig, hiszen pont előtte egy körrel búcsúztatta őket az Illés Akadémia. Azonban az AGW helyett is hazai, ismert nevek alkotta mixcsapat került be, tehát a kupa színvonala tényleg nagyon magas volt.

Ezt a napot koronázta meg egy BO3-as összecsapás Magyarország két legjobb formában levő együttese között, ugyanis a WSE és a PLG jutott a döntőbe, ahol mind a három meccset kijátszották a csapatok. Igazi kompetitív LoL-al szórakoztatták a 3000 egyidejű online nézőt, volt olyan meccs, amikor több mint 20 perc után is mindössze 3 gyilkosság szerepelt az eredményjelzőn.

Végül egy elképesztően izgalmas döntő mérkőzésen a Team Plague tudott győzedelmeskedni 2:1 arányban a Wonder Stag Esports ellen, így ők vihették haza a 100 ezer forintos fődíjat.

Ne feledjétek azonban, hogy a Stay & Play Gamer Cup még ezen a héten is tart, hiszen szombaton Fortnite-ban, vasárnap pedig CS:GO-ban küzdhetnek meg egymással a magyar játékosok.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva