Valorant

A leghasznosabb tippek kezdő Valorant játékosoknak!


Ezeket fogadd meg, ha most ismerkedsz a játékkal.

A tegnapi nap folyamán rajtolt el végre a Riot taktikai lövöldéjének zárt bétája, amivel kapcsolatos legfontosabb információkat – például, hogy hogyan tudtok hozzáférést szerezniebben a cikkben foglaltuk össze nektek. Az élesedés óta gyakorlatilag megállás nélkül nyüstöljük a Valorantot, úgyhogy az eddigi tapasztalatainkra támaszkodva most mutatunk pár tippet azoknak, akik még csak most fognak belevágni a játékba!

Nem véletlenül emeltük ki a bevezetőben, hogy a Valorant egy taktikai FPS, ugyanis merőben más hozzáállást kíván, mint az Overwatch, vagy a Call of Duty, viszont a Counter-Strike-kal azért mutat hasonlóságokat. Éppen emiatt a helyes célzás begyakorlására, a pályák kiismerésére sok időt kell szánnod, valamint a csapattársaiddal is hatékonyan együtt kell működnöd, hiszen pár golyóval – de akár már egy jól irányzott fejlövéssel is – bárkit ki lehet fektetni. Most a kezdeti nehéz időszak megkönnyítésére adunk pár tanácsot!

1. Futni maximum csak csajok után kell!

Valószínűleg már az első pár percben érzékelni fogod azt, hogy ha futsz a játékon belüli karaktereddel, akkor a lépteid hatalmas zajt csapnak, amit messzebbről is meghallhatnak az ellenfeleid. Ennek kiterjedését egyébként egy kis kör mutatja a minimapon, viszont jobb nem kísérteni a sorsot és az esetek döntő többségében inkább sétálni/walkolni a futás helyett, alapjáraton a Shift gomb nyomva tartásával.

Ez már csak azért is megéri, mert ugyan picit lassabban fogsz mozogni, de a fegyverekkel való pontosságod nő és ezer százalék, hogy legalább a lépteidet nem fogják meghallani. Persze, a futás akkor azért megengedett, ha tudod, hogy a környéken biztosan nincs ellenfél, amit a társakkal való kommunikálással és a térkép gyakori csekkolásával tudsz leellenőrizni. Ilyenkor egyébként kapd elő a késed, hiszen azzal tudsz a leggyorsabban haladni.

2. Lőni futás közben nem egy életbiztosítás!

Mielőtt belevágnál az éles meccsekbe a gyakorlómódban mindenképpen teszteld le a fegyvereket, ami nem csak azért fontos, mert így zavartalanul körülmények között ismerheted meg őket, hanem azért is, mert botokat gyilkolászva tapasztalhatod ki, hogyan érdemes lőni velük. Már itt rájöhetsz arra, hogy futás közben szinte a lehetetlennel egyenlő a pontos célzás, ezért ha a mérkőzések alatt meglátsz egy ellenfelet, legalább egy pillanatra állj meg és utána tüzelj. Apróbb oldalazgatások, futásból walkolásba váltások még megengedettek, valamint mindig figyeld a célkeresztedet, ami méretét változtatva mutatja, hogy mikor célzol pontosan.

3. A nehezen megszerzett pénzedet itt is be kell osztanod!

Elsőre biztosan furcsának fog tűnni a Valorant vásárlási rendszere, ahol minden kör elején be kell vásárolni fegyverekből, valamint képességekből, pedig jobb, ha minél hamarabb elsajátítod a használatát, hiszen az itt használt creditek a meccsek szempontjából sorsdöntőek lehetnek. Pontosan emiatt fontos az, hogy jól beoszd a pénzedet, amihez alapvetően az kell, hogy ismerd és gyakorold be az összes fegyvert – hiszen így akár olcsóbbakkal is tudsz eredményes lenni -, ne költekezz feleslegesen és a nyert/vesztett körök fényében mindig figyeld a csapattársaidat, hogy ők éppen mit vásárolnak – spórolnak, kevés pénzre is megveszik, amit csak lehet, vagy teljesen felszerelkezve vágnak neki a következő körnek.

4. De sose felejts el armort venni, amikor telik rá!

Bár kétségkívül a fegyvereknél kevés izgalmasabb dolgot lehet beszerezni a kör eleji bevásárláskor, ezeket csak akkor tudjuk élvezni, ha elég sokáig életben maradunk. Ebben segíthet az armor, hiszen nélküle csupán 100 életerőpontunk van, ami miatt már 1-2 golyó is a halálunkat okozza. Éppen ezért mindig a védelem legyen az első, azaz, ha választani kell egy drágább fegyver és az armor között, inkább utóbbi mellett tegyük le a voksunkat. Fontos tudni, hogy két fajtája van a Valoranton belüli armoroknak: a 400 creditért megvásárolható, ami 25 extra életet ad és az 1000 credites, amivel 50 extra élet jár, viszont mindkettő használatával 70%-kal kevesebb sebzést szenvedünk el.

5. Minden fejben dől el, így a fejlövés is!

Rutinos FPS-játékosok pontosan tudják, hogy mennyire fontos ilyen játékokban, hogy végig fejmagasságban tartsuk a célkeresztünket, hiszen így pár határozott és gyors mozdulat segítségével előbb végezhetünk ellenfelünkkel, mint, hogy ő küldjön minket a túlvilágra. Ennek begyakorlása ugyancsak időt igényel, de, ha a kör elején megpihentetjük valamelyik csapattársunk fején a célkeresztet, akkor onnantól kezdve már “csak” ezt a magasságot kell tartani és akció esetén minél előbb az ellenfél fejére húzni.

Csatlakozz még ma folyamatosan épülő Valorant közösségünkhöz és Discordunkra!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva