Gaming

Tóth Dávid nagy napja: megállíthatatlanul húzta be mindkét versenyt!


Lássuk mi történt a legutóbbi fordulóban a Nemzeti Sim Ligában (NSL).

Immáron 2. fordulón vagyunk túl a Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség és a TRP által szervezett Nemzeti Sim Ligán (NSL), mely 16-án szombaton ment le – ha nem tudod pontosan miről szól a versenysorozat, itt megtekintheted:

NGES x NSO x TRP: elindult a Nemzeti Sim Liga, ezt kell tudnod róla!

Lássuk hogy mi történt legutóbb!

Tóth Dávid érinthetetlen Atlantában

A 2. futam helyszínéül a tengerentúli Road Atlanta 4088 méter hosszú dimbes-dombos aszfaltja szolgált, amiről Kiss Norbi a pontverseny éllovasa is úgy nyilatkozott az első hétvége után, hogy komoly kihívást fog jelentetni az indulóknak -nos nem tévedett.

A stúdió résztvevői a szokásos trió volt ezúttal is: Szujó Zoltán, Bereznay Dániel és Matics Zsolt az elemző asztalról, míg a kommentátor állásban Székely Márton és Zsupanek Bence közvetítették a versenyt.

Az időmérőn ugyan Audi dominancia uralkodott, viszont 1 másodpercen belül volt az első 19 pilóta!

Tóth Dávid, Sövér László és Nagy Dániel 87 ezreden (!) belül végeztek, míg  Kiss Norbi vörös Ferrarija 127 ezreddel volt lemaradva a pole időtől.

Top 10 a kvalifikáción

Az első rajt után Tóth Dávid magabiztos előnyt épített, Sövér veszített pozíciókat, Kiss Norbi pedig agresszívan terelte ki a túraautós mezőnyből ismert Nagy Danit-  pár perccel később Sinka Dániellel való kontaktja után pedig a mezőny végére kényszerült Nagy. A hátsó harmadban több megforgás is történt, mely persze nem túl meglepő: nem véletlenül mondták a pilóták, hogy fel kell kötni a gatyát ezen a hullámvasútszerű pályán.

Tóth az arany-fekete Audiban sorra futotta a leggyorsabb köröket Kiss és Sinka előtt, mG Sinka a futam 2. felétől végig nyomás alatt tartotta Kisst, de mivel motorerőben jobb a Ferrari, ezért nem tudott féktávon bebújni a futam során.

Első futam TOP 10  végeredménye

A  40. perces verseny előtt a Sövér-Nagy Szilárd-Szijjártó trió foglalta el három legjobb rajthelyet, Nagy Dániel pedig az időmérős büntetése után a mezőny légvégéról próbált felkapaszkodni.

Második menet

A 2. rajtnál Jagodics a 4.helyről hamar kiugrott az AMG Mercedesszel, majd az első pár kör hatalmas tülekedését követően Tóth kis túlzással átrepült a mezőnyön, és a 10. helyről megint elkezdte kiépíteni a magabiztos előnyét. Sinka többször is peches volt a versenyen: kiállásra kényszerült egy nagy baleset után, amikor Péceli  BMW-je keresztbe állva indult el és ütötte telibe Sinka jobb hátsó kerekét. Nagy Dani óriási tempóban lépett át eközben mezőnyön és a kötelező kerékcsere után is tovább folytatta a vadászatot: egészen a 4. helyig tudott előrelépni a 31. pozícióból!

Végezetül a Tóth-Kiss-Sövér trió látta meg elsőnek a kockás zászlót az amerikai naplementében.

Tóth Dávid teljesítménye parádés volt: pole-ból húzta be elsőt, a másodikon pedig a 10.helyről 15 másodperces előnnyel nyert, innen is gratulálunk neki!

1 pontra közelítette meg ezzel Kiss Norbit (91 pont) az összetettben a következő hétvége éjszakai futama előtt, amit Daytonában rendeznek.

Második futam TOP 10 végeredménye

A teljes futamot itt nézhetitek meg:

Találkozzunk május 23-án egy hűvös éjszakai futamon Daytonában!

Jáger Norbert

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva