Egyéb

Érkezik a Justice League: Snyder Cut és az HBO Max-on lesz a premier!


Örömóda a rajongóknak...

A már szinte népmesei legendává váló Justice League Zack Snyder direktori változata létezésében ugyan sokan hittek, azt azért senki, még a legmerészebb álmában sem gondolta volna, hogy a rendezőn és a vágón kívül valaha bárki is láthatja azt.

Nos, akik a film 2017-es bődületes lezúgása óta szüntelen reménykedtek a második eljövetelben most fellélegezhetnek, ugyanis régóta dédelgetett álmuk valóra válik.

A DC Comics hivatalos Twitterén jelentette be a húsvéti örömhírt: a Snyder Cut nemhogy létezik, de 2021-ben egy – körülbelül – négy órás rendezői változat formájában kerül bemutatásra az HBO legújabb streaming platformján, az HBO Max-on.

A Snyder-féle változat ezidáig amolyan csodaszámba menő mendemonda volt, amit igazából csak a rajongók szerettek volna, hogy valóra váljon, leginkább azért, mert a ’17-ben mozikba küldött változat finoman szólva is csak Ben Affleck Daredeviljével, esetleg Halle Berry Macskanőjével szállhatott volna ringbe.

A legtöbb rajongó persze bűnbaknak rögtön megtette a konkurenciánál egyébként nemhogy remek, de kultikus alkotásokat (képregényeket és filmeket is) szállító Joss Whedon-t, akinek munkásságát teljes mértékben figyelmen kívül hagyva követelték azonnali távozását a további filmek direktori székéből. Noha Whedon tehet legkevésbé a Man of Steel, vagy a Batman v Superman fiaskóról sőt, mikor megérkezett a Warner-hez a DC szuperhőscsapat mozi szinte már készen is volt, így a párbeszédeken, a forgatőkönyvön és az alap szkripteken már lehetetlen volt változtatni, a záros határidő miatt a CGI-ról már nem is beszélve.

Ezekkel a problémákkal úgy tűnik az eredeti rendező Zack Snyder is tisztában van, ugyanis a HBO Max-ra érkező filmhez még újra összehívta az eredeti csapatot, színészestül mindenestül, hogy igen költséges (elmondások alapján 20-30 millió dolláros) utóforgatások árán javítsa ki nem csak a nevetséges CGI-t, hanem a temérdek sebből vérző igen bugyuta sztorit is.

A rajongók tehát örülhetnek, végre teljesül a vágyuk, ami az ő boldogságukon kívül talán még arra lehet jó, hogy a Marvel-nél nagyot alkotó Joss Whedon-t még mélyebbre ássák. Nem is tudom melyik a rosszabb, ez, vagy reménykedni, hogy ez a film még lehet akár jó is… Nos, 2021-ben meglátjuk, hogy a Warner befektetése ezúttal megtérül-e, vagy végleg le kéne térni a Snyder-féle útról.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva