Tech

Brutális 4 és 8K-s kültéri QLED TV-vel rukkol elő a Samsung!


Új készülékkel rukkolt elő a Samsung.

Akik alapvetően nincsenek nagyon tisztában a TV-s trendekkel-fejlesztésekkel meglepődhetnek, hogy akadnak kifejezetten a szabadba tervezett készülékek is. Ezek ha alapjaiban túlzottan nem, azért számottevően különböznek átlagos testvéreiktől, vegyük szemléltető példának a Samsung legújabban bemutatott termékét a The Terrace-t, ami a koreai gyártó első kültéri televíziója.

Amellett, hogy a Terrace 4 és 8K-s felbontásban is elérhető lesz, rendelkezik egy IP55-ös jelzésű por és vízvédelemmel (ez majdnem a maximum érték, komolyabb megpróbáltatásoknak – “porvihar”, medencébe dobás – nem áll ellen), a képernyő fényerejét pedig 2000 Nits-re lehet majd maximum tekerni, ami jelenleg a legvilágosabb beállítás, így nagyobb napsütésben is teljesen tisztán látható lesz a kép.

 

A fentieken túl a Terrace-hoz alapból jár majd egy kifejezetten a szabadba tervezett Soundbar is, ami előzetesen prémium minőségű hangzást ígér.

A Samsung eredetileg három méretben kétfajta felbontással kívánja kereskedelmi forgalomba állítani; egy 55 inch – 139 cm, egy 65 inch – 165 cm, és egy 75 inch – 190 cm képátmérővel 4K és 8K felbontással. Utóbbi nyilván jóval drágább is lesz, azért az alapkészülékek sem panaszkodhatnak, árazásuk ugyanis 1.000.000 forinttól egészen 2.000.000 forintig terjed majd (viszonteladónként változhat). 

A kérdés persze jogos lehet, hogy mégis kiknek ajánlott a vétel, mikor a Samsung korábbi 4K-s szintén QLED készülékeit a fenti ár töredékéért is be lehet már szerezni? Nos, jelenleg még azoknak, akiknek valóban szüksége lehet rá, ilyenek lehetnek a nagyobb kerttel, udvarral rendelkezők, esetleg hotelek, vagy egyéb vendéglátó egységek. Az árazás elsőre indokolatlannak és sokak számára riasztónak tűnhet, ugyanis könnyen gondolhatjuk, hogy egy már meglévő – és egyre elérhetőbb áron kínált – technológiára csupán ráhúztak egy új, környezetálló borítást, de ez nem teljesen igaz.

Ha megnézzük, hogy a koreai vállalatnál kisebb, kevésbé ismert gyártók ennél jóval drágábban kínálják a hasonló, vagy akár gyengébb termékeiket, akkor megfordul a kocka. Jelenleg valóban borsos vételnek tűnhet, viszont ha várunk vele a családi összejövetelek egyik legjobb szabadtéri kiegészítője lehet a The Terrace. 

És ugyan kissé bizarra sikerült a bemutató videó, azért egészen remek terméket üdvözölhetünk a Samsung termékpalettáján.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva