Gaming

Az eddigi legizgalmasabb játéknap: utolsó pillanatos szalagkorlátnak vágódás és Leitner-Nagy győzelem az NSL-ben


Mutatjuk mi történt legutóbb!

Pár napja már olvashattátok beharangozónkat a Nemzeti Sim Liga legújabb fordulójáról:

Az egyik legnehezebb pálya jön: Daytonában folytatódik a Nemzeti Sim Liga a harmadik fordulóval

Lássuk hogy alakult a harmadik forduló!

Libabőrös befutók éjszakája

A 3. futam helyszíne a közel 6 kilométeres Daytona Road, amit ráadásul éjszaka kivilágított pályán rendeztek. A stúdióban a nélkülözhetetlen trió Szujó Zoltán, Bereznay Dániel és Matics Zsolt, míg a kommentátor állásban Székely Márton és Zsupanek Bence várta a megrendezésre kerülő futamokat.

Időmérőn az Audi került az élre, ahogy a kommentátorok említették a ˝D˝ betű uralkodott a kvalin Tóth Dávid, Nagy Dániel, Sinka Dániel személyében. A 4. helyre pedig okos szélárnyékozásnak köszönhetően Leitner Mercedese fért fel – Kiss Norbi több, mint 7 tized hátránnyal csak 7. helyen végzett.

Top 10 a kvalifikáción

Az ovál pálya miatt most került debütálásra a gördülő rajt, ami egy kicsit más műfaj, mint az álló. A mezőny baleset és helycsere nélkül eljött, Kiss Norbi és Kerekes között volt egy csere csupán. Az első 5 percben a top 10 pilóta után már hatalmas szakadék tátongott. Az élmezőnyben Tóth, Sinka, Nagy ˝ütötte-vágta˝ egymást szinte minden körben a 10-11.-es kanyart követő  padlógázas résznél. A verseny 9. percében történt egy kontakt, amit követően Sinka vesztett 2 pozíciót Sövér elrontott féktávja miatt. ( Sövér az első futamot követően 5 rajthelyes büntetést kapott emiatt. ) Nagy Dániel a győzelmet jelentő előzése, gyönyörű alávágós manőver volt a futam hajrájában, amit követően egy célfotós gyorsulási versenyen 3 tizeddel meg is tudott őrizni.

Micsoda befutó!

Tóth Dávid, Nagy Dániel parádés befutója

Kiss Norbiról alig esett szó, pedig egy viszonylag gyengébb futamon a dobogó alsó fokára felért, míg Leitner Norbert messze a legjobb Mercedeses pilóta lett. Érdemes megemlíteni Szabó Boldit aki 18. helyről szinte láthatatlanul a 9. pontszerző helyen végzett a Ferrarival.

Első futam TOP 10  végeredménye

A  40 perces verseny előtt  Varga3 Péter (BMW), Szabó Boldi (Ferrari), Molnár Péter (Audi) sorrendben várta a zöld zászlót a Pace Car mögött.

A 2. rajtnál már az első kanyarban láthattunk egy megpörgést Szalmásitól, aminek következtében Sinka, Kiss pozíciókat veszített, míg Nagy, Tóth pedig előreugrott 1-2 helyet. A verseny első harmadában rengetek ¨adok-kapok ¨ volt a TOP 10-ben, viszont ezután kialakult egy Leitner-Tóth duó az élen, míg Nagy Dani citromsárga-lila Audija a harmadik helyen loholt. Ezt követően 10 másodpercre a vezető pilóta után jött csak Varga3 Péter BMW-je. Leitnert Tóth végig követte , addig míg ki nem állt az éllovas a boxba. A használt gumikkal rátett egy kört Tóth és a kötelező kiállást követően megelőzte a Mercedes pilótáját. 6 perccel a finish előtt ismét Leitner került az élre és hiába érkezett a 3. helyen óriási tempóban Nagy, a duóra nem ért fel. Utolsó körben a buszmegálló után ismét egy drag race következett, amit 94 századdal be tudott húzni Leitner Norbert a Mercedessel!  A futam balszerencsése az élbolyból ismét Sinka Dániel, aki a kigyorsításnál megcsípte a fű szélét és nekicsapódott a szalagkorlátnak, de összetettben így is megtartotta 4. helyét, amivel a Hankook által felkínált Suzuki tesztprogramon részt vehet, ha így marad az állás.

Második futam TOP 10 végeredménye

Összetett állása:

Tóth Dávid 135 pont ; Kiss Norbert 120 pont ; Nagy Dániel 99 pont

Célfotós befutókat, fantasztikus csatákat hozott a daytonai versenynap, kijelenthetjük, hogy a legizgalmasabb napot láttuk a SIM Ligában!

Találkozunk május utolsó hétvégéjén  a Road America állomásán!

A teljes futamot itt nézhetitek meg:

Jáger Norbert

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva