Egyéb

A Nintendo egyik üzletébe is megpróbáltak betörni a New York-i tüntetők!


A Manhattan-ben található Nintendo Store-t is megrongálták a tüntetők.

Amerikában futótűzként terjed a forradalmi tüntetéssorozat, amit az afroamerikai George Floyd durva és teljesen indokolatlan rendőri intézkedés miatt bekövetkezett tragikus halála váltott ki. Mostanra a legtöbb amerikai nagyvárosban napi rendszerességűek a gyújtogatások, a rongálások, a fosztogatások és a rendőrökkel, illetve a Nemzeti Gárdával való összetűzések.

A New York-i tüntetések során több nagyobb márka üzleteibe próbáltak betörni, ez alól sajnos nem képez kivételt a Nintendo, aminek Manhattan-ben a Rockefeller Plázában található üzletét is megrongálták.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tye Valentine (@tyevalentine) által megosztott bejegyzés,

Sajnos a nagyobb amerikai tüntetések és nyilvános megmozdulások velejárói a fosztogatások. A tengerentúlon sajnos mindig akadnak olyanok, akik társadalmi – vagy egyéb – elégedetlenségük miatt kihasználják a tömeg adta “lehetőségeket” és vetemednek ilyen és ehhez hasonló tettekre, és ezen jelenleg az sem segít, hogy a koronavírus-járvány következtében az Egyesült Államokban is rendkívül sokan vesztették el állásukat. 

A zavargások hatása komolyan megérződik a gémer szférában is, ugyanis egyre több online eseményt kénytelenek emiatt lemondani. A Sony Playstation 5 Reveal eseménye, de még a Call of Duty Modern Warfare/Warzone negyedik évadának startja is erre a sorsra jutott. A Nintendo egyelőre nem kommentálta a történteket.

(Borító: Google Maps/Nintendo – Rockefeller Plaza)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva