Valorant

Kezdő Valorant tippek: Így peekelj, ha több killt szeretnél magadnak!


Gyakorold be őket, hogy még több gyilkossággal zárhasd a meccseket.

Június elején végre valahára megjelent a Valorant mindenki által kipróbálható verziója, aminek apropóján anno összeszedtük az összes fontos információt, amit egy kezdőnek tudnia kell a Riot taktikai lövöldéjéről. Azóta már adtunk hasznos tippeket az ügynökválasztással, a bombarakással, a falon átlövéssel és az így leadható sebzések értékeivel kapcsolatban, most pedig azt mutatjuk meg, hogy hogyan kell peekelni a játékban, ha kevesebbszer szeretnénk meghalni és egyúttal sokkal több fraget szerezni.

Ebben nagy segítségünkre lesz a SkillCapped több mint 22 perces videója, amiben remekül bemutatják a srácok, hogy mi mindent kell tudni erről a felettébb fontos mozdulatról. Szerencsére a Riot játékában számos lehetőségünk van a peekelésre: az első ilyen az ún. jiggle peeking, amikor is a lehető legkisebb felületet megmutatva magunkból próbálunk meg halkan oldalazgatva valamilyen információt szerezni a közelben ólálkodó ellenfelekről úgy, hogy mindig csak egy-egy kisebb pályarészre nézünk rá.

Természetesen a peekelések sikerességéhez az is kell, hogy a célkeresztet megfelelően pozicionáljuk, ezért minden egyes sarkot tartsunk le vele és igyekezzünk minden esetben fejmagasságban tartani, hiszen a legtöbb esetben így egy sikeres találattal megölhetjük az ellenfelünket. A másik működőképes megoldás a prefire peeking lehet, aminél – a nevéből adódóan – minden olyan helyre, ahova benézünk, le kell adni egy rövid sorozatot, hiszen könnyen lehet, hogy éppen ott lapul a rivális csapat egyik játékosa.

Így lőhetsz sokkal jobban a Valorantban!

Persze, ehhez nem árt elsajátítani a tökéletesen kivitelezett strafe shootingot sem, ahol alapesetben az A billentyűvel való oldalazás után nyomunk rá a D gombra, amikor is addig van időnk a pontos lövések leadására, amíg el nem indul az ellenkező irányba a karakterünk. Ráadásul azt már mindenki tudja, hogy a mozgó játékosokat sokkal nehezebb eltalálni, így könnyen kihasználhatjuk ezt a mozdulatot némi killszerzésre.

Merészebb játékosoknak néha jól jöhet a sétálással kezdődő a wide swinging is, amikor a trappolásig kitartott, szélesebb kinézésekkel lephetjük meg az adott szöget letartó ellenfeleket. Tudni kell azonban, hogy ebben az esetben egyszerre akár több helyről is lelőhetnek majd minket, úgyhogy a csapaton belüli hatékony kommunikáció mindenképpen szükséges hozzá. Nem szabad megfeledkezni a CS:GO-ban előszeretettel használt shoulder peekingről sem, amikor egy pillanat erejéig éppen csak a vállunk egy apró részét mutatjuk meg az ellenfélnek, aki erre szinte biztosan ellövi magát, így egyből megtudhatjuk az aktuális pozícióját. Ha ezeket mind megtanultuk, akkor már csak a guggolásban végződő crouch peeking van hátra, amivel a lehető legkisebb támadási felületet adjuk az ellenfeleinknek és a kezünkben lévő fegyverrel is könnyebben lőhetünk.

Csatlakozz még ma folyamatosan épülő Valorant közösségünkhöz és Discord szerverünkhöz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva