Gaming

A Mafia: Definitive Edition rendőrei sokkal elnézőbbek lesznek mint az eredetiben!


Az eredetinél jóval elnézőbbek lesznek velünk a Mafia: Definitive Edition rendőrei.

Aki játszott a 2002-es legendás Mafia-val, az a mai napig nem csupán a remek története, vagy karakterei miatt emlegeti fel. Ott van például a hírhedt autóversenyzős szekvencia, de sokan emlékezhetnek arra is, hogy az egész játék során komolyan oda kellett figyelni még a piros lámpákra is, ugyanis Lost Heaven rendőrei nem voltak valami elnézőek.

A rendőrök videojátékokban való szerepeltetése – az amerikai tüntetés-sorozatok miatt – mostanság komoly kérdéssé vált, legutóbb a Fortnite rendőrautói tűntek el nyom nélkül, most pedig úgy tűnik, hogy az eseményeknek hatása lesz a Mafia 1 remasterelt rendfenntartóira is.

A játék egyik fejlesztője, Haden Blackman a USGamer-nek beszélt arról, hogy a Mafia: Definitive Edition-t teljes egészében az eredeti mintájára alkotják újra, apróbb változtatásokat viszont itt-ott fognak azért eszközölni.

Az ilyen apróbb változtatások közé tartozik a város rendfenntartó szervének működése is, ami a Hangar 13 szerint a 2002-es változatban sokszor már igazságtalanul keményen büntette a játékosokat. Ezért döntöttek úgy, hogy az új változat normál módjában sokkal elnézőbbek lesznek majd velünk. 

A jelenleg is zajló amerikai tüntetéseknek Blackman elmondása szerint nem volt köze ehhez, ezért kihangsúlyozta, hogy a beállítások között lehetőségünk lesz majd állítani a rendőrök szigorúságán. Így ha valaki visszavágyná az indexelős piros lámpánál szabályosan megálló játékmenetet, akkor lesz külön opciónk ezt beállítani magunknak. Mindenesetre ha valóban így van, akkor elég szerencsétlen véletlen a dolgok egybecsengése.

Egyébként a Metabro NextLevel kibeszélőjében szót ejtettünk a Mafia sorozat kétes minőségű feljavításáról is, talán érdemes lehet megnézned:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva