Egyéb

Farkas Gergely határozati javaslatot nyújtott be a hazai e-sport támogatása érdekében


Az országgyűlési képviselő szeretné, ha az egyre népszerűbb terület több figyelmet kapna.

“2017 óta egyedüli képviselőként próbálom elérni, hogy az egyre népszerűbb és dinamikusan növekvő  terület több figyelmet kapjon.” – írja Facebook oldalán Farkas Gergely.

A független országgyűlési képviselő nemrégiben határozati javaslatot nyújtott be azért, hogy a kormány alkosson meg egy olyan stratégiát, amely a hazai e-sport támogatása érdekében tartalmazza a szükséges lépéseket. Ehhez kapcsolódóan egy költségvetési módosító javaslatot is beadott a jövő évi büdzséhez, amely az anyagi fedezetet is biztosíthatná a célok eléréséhez.

Farkas Gergely. Kép: mandiner.hu

“Sajnos egy átfogó, minden fontos aspektusra kiterjedő elképzelés helyett eddig mindösszesen néhány eseti és mindenféle koncepciót nélkülöző támogatás történt, ami komoly mulasztásra mutat rá, hiszen ma már Magyarországon is sok százezren hódolnak az e-sportnak, és a gazdasági hatása is egyre nagyobb.” – nyilatkozta Farkas Gergely a Halasinfo hírportálnak.

“Itt az ideje, hogy a szépen hangzó kommunikációs paneleket a tettek bizonyítsák, ezért bízom benne, hogy a kormány támogatni fogja a javaslatot, megalkotja a régóta várt e-sport stratégiát és hozzárendeli a szükséges költségvetési támogatást – zárta szavait a képviselő a portálnak adott interjújában.

Utolsó mondatával Palkovics László egy korábban tett nyilatkozatára reflektált, amelyben az innovációs és technológiai miniszter azt mondta: “a kabinet úgy határozott, hogy az e-sport ügye mellé áll.”

Bízzunk benne, hogy a tervek megvalósulnak, és egyszer talán Magyarország is eljut olyan szintre, mint Dél-Korea, Kína, Kanada vagy éppen Franciaország.

Borítókép: Farkas Gergely Facebook oldala

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva