Egyéb

David Beckham beszáll az e-sportba!


Az e-sportba fektető világsztárok sora tovább folytatódik.

A londoni székhelyű e-sport szervezet, a Guild Esports (korábban The Lord Esports) bejelentette, hogy a befektetők általi komoly tőkebeáramlásnak köszönhetően a cég globális vizekre evezhet. Egyik legfőbb befektetőjükként David Beckhamet nevezték meg.

David Beckham 45 éves brit visszavonult labdarúgó. Utolsó csapata a Paris Saint-Germain volt, ahonnan 2013-ben vonult vissza. Korábban a Manchester United, a Real Madrid és a Los Angeles Galaxy csapataiban futballozott.

David Beckham. Kép: ma7.sk

Nem ő az első világsztár, aki az e-sportba fektet, hiszen korábban – többek között – Michael Jordan, Drake, Scooter Braun, Mike Tyson, Will Smith, vagy éppen Stephen Curry is invesztált az egyre népszerűbb és dinamikusan fejlődő területbe.

David Beckham, mint társtulajdonos száll be a 125 millió dolláros összértéket megcélzó Guild Esports-ba, amely a Fortnite, FIFA és Rocket League alkotta triót nevezte meg, mint elsősorban számításba vett játékok.

Visszavonulása óta Beckham leginkább jótékonykodással, márkanagyköveti feladataival és különféle befektetésekkel foglalkozik. Legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy márciusban megkezdte MLS-beli (amerikai profi labdarúgó-bajnokság) pályafutását az általa alapított Inter Miami CF.

Borítókép: mlssoccer.com

Ezt már olvastad?

James Banks fizikai és verbális erőszakkal vádolja az e-sport világ élő legendájának számító Paul ‘Redeye’ Chalonert!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva