Counter Strike

A Liquidnek 13 hónap kellett, hogy újra legyőzze a FURIA csapatát!


Top csapat ide vagy oda, mumusa mindenkinek van.

Tegnap este már a decider meccsekre került sor a cs_summit 6 észak-amerikai régiójában, ahol az “A” csoport második helyéért két erős csapat, a Liquid és a FURIA küzdött meg.

A FURIA jelenleg nem csak Dél-Amerikában, de a teljes amerikai kontinenset figyelembe véve is a legjobb csapatnak számít, míg a Liquid ebben a tekintetben harmadik, így joggal bizakodhattunk egy izgalmas, kiélezett mérkőzésben.

Érdekesség, hogy a világranglistán az az Evil Geniuses furakodik be a két team közé, amely szintén ebben a csoportban volt, de mindkettejüket legyőzte, így első helyen továbbjutott. A tét a második továbbjutós hely volt, amelyet 2:0-ás győzelmével végül a Liquid tudott megcsípni.

A Liquid játékosa, NAF. A kép az IEM Katowice során készült.

Az izgalmas meccs így sajnos elmaradt, nitr0 és csapata simán, 16:8 és 16:10 arányban hozta a két pályát, esélyt sem hagyva a kiváló formában levő braziloknak. A FURIA ezzel kiesett, a Liquid pedig a továbbjutás mellett egy rossz széria végére is pontot tudott tenni.

A Liquid legutóbb tavaly június elsején, azaz pár nap híján 13 hónapja tudta utoljára legyőzni a brazilokat.

A két csapat azóta hat darab BO3-at meccset játszott, de kivétel nélkül mindig az arT-vezette FURIA nyert, és az észak-amerikaiak összeségében is csak két pályát tudtak elhozni.

Road to Rio, ESL Pro League, DreamHack Masters és BLAST Premier: a FURIA sokszor beleköpött a Liquid levesébe, az egyszer biztos. Most viszont fordult a kocka, és a brazilok kiejtésével a Liquid még életben van, a FURIA pedig már csak az ötödik helyért játszhat.

Borítókép: Blast Pro Series Global Final (HLTV)

Ezt már olvastad?

James Banks fizikai és verbális erőszakkal vádolja az e-sport világ élő legendájának számító Paul ‘Redeye’ Chalonert!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva