BoardGame

Megjelenésfigyelő: retrofuturisztikus disztópiától az új szabadulószobás társason át a Végtelen Kövekig


Mostantól minden hét elején összeszedjük az előző hét magyar társasjátékos bejelentéseit.

Múlt héten a három vezető hazai kiadó jelentett be, illetve konkretizált korábbi bejelentést: a Reflexshop kettőt is, míg a Gémklub és a Delta Vision egyet-egyet.

A Reflexshop által bejelentett két játék közül az egyik teljesen új és sikeres, izgalmas cím, a másik szintén, de az nem teljesen új, hanem a Sushi Go partikártyajáték kockás változata, a Sushi Roll. Eredetileg a március 28-i Fáradtságűző Tavaszi Társasjáték-fiesztán lehetett volna először kipróbálni, amit aztán a koronavírus okozta pánik miatti korlátozások persze teljesen elsöpörtek. Most ilyen eseményről nincs hír, de a játék már kapható, illetve rendelhető.

Sushi Roll

A másik bejelentés, az Egy szép új világé, eredeti címén It’s a Wonderful World tavaly jelent meg, és mindenképp kiemelendő a maga egyszerűségében is bravúros magyar címadás, ami Aldous Huxley magyarul Szép új világ (eredetije Brave New World) címen megjelent klasszikusára utal. A regény a disztópia egyik első és eleddig legmaradandóbb példája – és az Egy szép új világ társasjáték is egy ilyen világban játszódik. Maga a játék amúgy egy draftolós erőforrás-menedzsment, nem bonyolult és nem is hosszú, ugyanakkor retrofuturisztikus dizájnjával rettentő jól néz ki. Pontos megjelenési dátumot és nyilván árat sem közölt még a Reflexshop – csak annyit, hogy idén jön -, részletes bemutatót viszont igen.

Egy szép új világ

A Gémklub múlt héten egy játékot jelentett be nyári végi megjelenésre, az Unlock széria újabb részét, a Különös kalandokat. Az ingyenes telefonos applikációval játszható szabadulószobás játékban most a gonosz Nyugati Boszorkánnyal való megküzdést kínálja az Óz, a csodák csodájában, de meg lehet látogatni a gonosz tudós, Noside különös világát, meg el lehet vele jutni a vadnyugatra, megvédendő a Tombstone Express szállítmányát!

Unlock: Különös kalandok
  • az applikációval játszható szabadulószobás társasjáték-sorozat új része
  • 2020 nyár végén jelenik meg;
  • bővebben a játékról.

A Delta Vision egy már korábbi bejelentését, a Marvel – Végtelen kesztyű kártyajátékát konkretizálta, és indította az előrendelést. A szeptember közepén esedékes tervezett megjelenésre korlátozott számban tudnak előrendelést fogadni.

Marvel – Végtelen kesztyű

– a Marvel-szuperhősös kártyajáték
– 2020. szeptember 14-én jön (tervezett időpont;
– korábbi cikkünk:

Marveles kártyajáték is érkezik a nemzetközi megjelenéssel szinte egyszerre

 

 

A játék nem játék – társasjátékos podcast-sorozatunk második része Győri Zoltán és Para-Kovács Imre vezetésével:

A játék nem játék: újrahasznosított klasszikusok – itt a második Társasjáték-podcast

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva