Egyéb

Nem lehet többé egy éves Xbox Live Gold előfizetést venni – jöhet az ingyen multi?!


Nem véletlenül vet véget a Microsoft a 12 havi Gold előfizetésnek.

Először csupán pletykáltak róra, majd nem tudták mire vélni, végül pedig a Microsoft maga erősítette meg,

hogy a 12 havi Xbox Live Gold előfizetés lekerült az online store-ból, mostantól megszűnik az éves előfizetés.

A lépés nem új keletű és több ízben lehetett rá számítani, a Microsoft ugyanis egyre erősebben tereli a játékosokat a Game Pass Ultimate felé, ami amellett, hogy tartalmazza mindazt, amit a Gold, több száz remek játékhoz is hozzáférést biztosít. Különböző disztribútoroktól lehet még éves előfizetést venni, de az online boltban immáron csak a havi és a háromhavi opciót találjuk.

A redmondiak különösebben nem indokolták meg a döntésüket, bár következtetni ebből is lehet. A cég ugyanis szeptembertől – ahogyan arról korábban már írtunk részletesebben – beépíti az xCloud felhő alapú streaming szolgáltatását a Game Pass rendszerbe, így ősztől már bármilyen eszközről játszhatunk a játékainkkal. Továbbá az éves előfizetés megszűnése azt is jelentheti, hogy az új Xbox megjelenése után teljesen el is tűnhet az Xbox Live Gold, ugyanis azt is tudni már, hogy az új masinán ingyenes lehet a multiplayer

Kíváncsian várjuk, milyen új szolgáltatásokat eszel ki a Microsoft, ugyanis nagyon szembetűnő, hogy ők ebben, illetve a streamingben látják leginkább a közelgő generációváltást, amit már ezzel a lépéssel készíthetnek elő.

Érkezik a hordozható, streamingre tervezett Xbox mini kontroller!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 metabro.hu | minden jog fenntartva