Counter Strike

Tíz éve történt cyx autóbalesete, az ESL neki állított most emléket!


A mousesports egykori játékosa még mindig csak 30 éves lenne.

Antonio “cyx” Daniloski 2010. július 28-án, autóbalesetben vesztette életét. A német-macedón fiatalember ekkor alig múlt húszéves, előtte volt még az egész élet.  Az ESL most előtte tiszteleg egy videóval, hiszen keddhez tíz éve történt, hogy a közösség egy kiváló játékossal és egy nagyszerű emberrel lett szegényebb.

Emellett a versenyszervező egy GoFundMe kampányt is indított, amelyben családja számára gyűjt pénzt. Az ESL, illetve a mousesports szervezete 1000-1000 euróval szállt be, de az adományozók között megtalálható többek között chrisJ és gob b is, utóbbi több éven át volt cyx csapattársa a mouz-ban.

Cyx akkor vesztette életét, amikor autóval hazafelé tartott a frankfurti repülőtérről, miután lekéste a Sanghajba tartó járatot, ahol csapatával az IEM5 Global Challenge eseményen vett volna részt.

A német szervezetnél eltöltött három év alatt számtalan győzelemhez hozzásegítette csapatát, ezek közül is kiemelkedik a mousesports történetének egyetlen Major címe, a 2008-as IEM Season II. Az egyedülálló teljesítményt a cyx – gob b – gore – Kapio – Tixo ötösfogat hozta össze.

A videóban láthatunk régi anyagokat, illetve hallhatjuk gob b-t, ahogy cyx-ről és az általa hagyott űrről beszél. A BIG egykori játékosa tavaly a HLTV-nek hosszabban beszélt arról, hogy cyx mekkora hatással volt a német CS-re, milyen volt vele együtt játszani, és hogyan dolgozta fel a veszteséget.

Ezt már olvastad?

Egyre biztosabb, hogy a Liquid másfél év után újra változtatni fog!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva