Gaming

Szeptember közepétől bármin játszhatunk – nem vár a generációváltással a Microsoft!


Szeptember 15-től kezdődően bárhol és szinte bármin játszhatunk a Game Pass-os játékokkal!

Egy ideje már tudni, hogy a Game Pass Ultimate részévé válik az xColud streaming szolgáltatás, aminek köszönhetően stabil és megfelelő internetkapcsolattal letöltés nélkül szinte bármilyen eszközről játszhatunk majd a játékkölcsönzőben lévő játékokkal. Azt is tudtuk, hogy a Microsoft szeptemberben tervezte összevonni ezeket a szolgáltatásait, viszont sokan feltételezhettük azt, hogy éles és kiterjesztett működésbe az Xbox Series X megjelenésével válik. Phil Spencerék viszont úgy döntöttek,

hogy nem várnak az új generációra, és már szeptember 15-től 22 országban – köztük Magyarországon – teljes körűen a Game Pass Ultimate előfizetés részévé válik a streaming szolgáltatás. 

Mivel a szolgáltatás legfőképp a hordozható eszközöket célozza (természetesen elérhető lesz PC-n is), a Microsoft több hardvergyártóval fogott össze, olyanokkal mint a 8BitDo, a Razer, a PowerA és a Nacon, hogy megfelelő minőségű kiegészítő legyen elérhető a megjelenésre, sőt, még a PlayStation DualShock 4 kontrollere is kompatibilis lesz vele.

Streamigről lévén szó, a legtöbb androidot futtató mobilon és tableteken bizonyosan működni fog, amihez csupán az Xbox Game Pass alkalmazást kell letöltenünk. Cserébe viszont elengedhetetlen lesz a gyors és stabil internetkapcsolat, ami az 5G elterjedésével vélhetőleg szintén nem fog különösebb problémákba ütközni, de a Preview-ben résztvevők elmondhatják, hogy akár a jelenlegi mobilinternet előfizetésekkel is megfelelően tud működni. A kezdő kínálatot több mint száz játék fogja jelenteni, olyan címekkel a fedélzeten mint a Destiny 2, a Grounded, a Gears 5, a Forza játékok, a Halo sorozat, a Tell Me Why, a The Outer Worlds, a Hellblade, az Ori, és még sokan mások!

A Game Pass Ultimate csomag ára egyébként igen baráti, az első hónapban 300 forintot kell kifizetnünk, ezután havonta 4190 forintot kérnek el érte. 

A Microsoft nem csinál titkot abból, hogy a streamingben, illetve a szolgáltatásokban látja a jövőt, a következő videojáték generációs lépcsőt. Ugyan voltak és vannak egyéb próbálkozások, például a Google Stadia, vagy a GeForce Now, de míg előbbinek semmilyen tapasztalata nincs a videojáték piacon, így számos zsákutcába torkolló üzleti döntést hoztak, addig utóbbi mögül valamiért egyre kihátrálnak a legnagyobb kiadók. A Microsoftnak tehát mondhatni zöld útja van, hogy a több éve fejlesztett xCloud-ot sikerre vigye a Game Pass színeiben.

Érdekesség továbbá, hogy az előzetesben a Game Pass már az Insiderek által hamarosan kipróbálható új Shop felületet használja, így esélyes az is, hogy a megújult – és sokkal jobban működő – kinézet szintén szeptember közepén debütálhat a nagyközönség előtt.

Csatlakozz még ma vadiúj XBOX Series X csoportunkhoz!

Ingyenes lesz a Halo Infinite többjátékos része!

(Forrás: Microsoft)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva