Tech

Jön az Apple Watch SE az Apple eddigi legolcsóbb okosórája!


És persze az Apple Watch 6 is úton van már.

Ma este 7 órától kezdődött az Apple “Time Flies” névre hallgató eseménye, ami a korábban napvilágot látott pletykáknak megfelelően valóban az Apple Watch és az iPad körül forgott. Mivel rengeteg újdonságot sikerült bemutatni a nagyérdeműnek, ezért ezúttal azt fogjuk megmutatni, hogy milyen finomságokat kínál az almás cég az okosórák piacán.

Kétségkívül az este legnagyobb bejelentése az Apple Watch SE volt, ami lényegesen olcsóbb áron, itthon 110 ezer forintos áron fog debütálni, de cserébe szinte minden fontos funkció helyet kap benne, ami a nagyobb testvérének számító Apple Watch Series 6-ban is benne van, csak gyengébb hardverrel fog rendelkezni. A Cellular verzió segítségével gyakorlatilag telefon nélkül fogadhatunk majd hívásokat, írhatunk üzeneteket, vagy streamelhetünk zenéket, de a mozgásunkat, a szívünket és az alvásunkat egyaránt monitorozni fogja.

Fontos még megjegyezni, hogy teljesítményben ugyanúgy fog teljesíteni, mint az Apple Watch Series 5 és a központi elemének számító Retina kijelző 30%-kal nagyobb lesz, mint amilyet az Apple Watch Series 3 esetén láthattunk. Sokat pedig már nem is kell várni rá, hiszen szeptember 18-án (pénteken) fog debütálni, bár az még kérdés, hogy ez Magyarországra is igaz lesz-e.

Akik pedig szeretnének mélyebben a zsebükbe nyúlni, azoknak ott lesz a zászlóshajónak számító Apple Watch Series 6, ami Magyarországon 159 900 forintról fog indulni, várhatóan szeptember 18-tól. Az Apple eddigi legerősebb okosórája a legújabb érzékelők segítségével képes lesz megmondani a véroxigénszintünket, amihez csupán 15 másodpercre lesz szüksége. Természetesen EKG-t ugyanúgy lehet majd készíteni, mint a korábbi modellel, viszont az új Alvás app még többet fog segíteni abban, hogy sokkal jobban aludhass.

Természetesen az Apple gondol azokra is, akik frissen szerzett okosórájukkal szeretnének formába lendülni, ezért útjára indítja az idei év végén a havi díjas Fitness+ szolgáltatását, ahol kedvünkre válogathatunk majd a minket érdeklő mozgásformák közül. Így majd kapunk egy edzőt magunk mellé, aki a szintünknek megfelelő edzéstervvel és az edzést elősegítő, általunk kiválasztott stílusú zenékkel próbálnak majd megmozgatni minket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva