Gaming

Egy elfeledett klasszikus mestermű tért vissza a mai napon PC-re – és még akciós is!


Remélhetőleg most végre megkapja az őt megillető figyelmet!

A videojátékok történelmében mindig is akadtak olyan játékok, melyek jobb sorsra voltak hivatottak, mint ami végül jutott nekik. Ezen sokszor a fejlesztések mögött álló nagynevű és múltú csapatok, de az átlagosan pozitív, vagy piedesztálra állító kritikák sem voltak képesek változtatni. Pontosan ilyen játék a Freedom Fighters, amit a Hitman sorozatot is jegyző IO Interactive álmodott meg 2003-ban, és hiába nyerte el több helyen is az Év Játéka díját, sosem lett siker belőle, sőt, egy idő után már beszerezni sem lehetett.

Most viszont a fejlesztők bejelentették, hogy a mai napon eredeti formájában újból megjelent a Freedom Fighters, amit 33%-os kedvezménnyel – 10 euróért cserébe vásárolhatunk meg GoG-on, Epic Games Store-on és Steamen

A játék zenéjét egyébként a Hitman dallamaiért is felelős Jasper Kyd jegyzi, aki bizony itt is egészen fülbemászó muzsikát szerzett, sőt, ha a héten a vásárlás mellett döntünk, akkor ajándékba kapjuk a 16 számot tartalmazó eredeti soundtracket is. A történet nem mellesleg egy alternatív valóságban játszódik, ahol orosz Vörös Hadsereg megszállja az Amerikai Egyesült Államokat és a mi feladatunk lesz, hogy hazaküldjük az őket az anyaországba, ebben pedig a játék során verbuvált csapatunk is segítségünkre lesz. Az átlagnál valamivel nyíltabb  TPS akciójáték – noha nem stratégiai mélységű – taktikai részt is kapott, embereinket utasíthatjuk alapvető feladatok elvégzésére mint védekezz, támadj és kövess, miközben gyarapíthatjuk is őket a megszerzett karizma pontjaink által.

A játékot személy szerint mindenképpen tudom ajánlani, ha kimaradt annak idején, és most, hogy az EA-től visszavándoroltak a játék jogai a csapathoz, 17 év után végre joggal reménykedhetünk egy esetleges folytatás elkészülésében. A Freedom Fighters ugyanis nemcsak az elmaradt figyelmet és sikert érdemli meg maradéktalanul, hanem egy méltó folytatást is, de minimum egy ma nagyon is divatos remaket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva