Gaming

Felnőtt pelenkákat előkészíteni: A Resident Evil Village is ránk hozza majd a frászt!


A következő generációs túlélőhorror nem csak gyönyörű lesz, hanem elképesztően félelmetes is.

Hatalmasat dobbant a szívünk akkor, amikor a PlayStation 5 júniusi bemutatóján leleplezték a Resident Evil nyolcadik részét, ami első látásra is annyira ijesztő lesz, hogy ember legyen a talpán, aki éjszaka teljesen egyedül képes lesz hidegvérrel végignyomni. Azóta egyre több információ derült ki a Village alcímmel rendelkező epizóddal kapcsolatban, amiket most egy csokorba szedtünk nektek.

Külön érdekesség, hogy a játék egy teljes mértékben következő generációs cím lesz, azaz kizárólag PlayStation 5-re és XBOX Series S-re, valamint XBOX Series X-re fog megjelenni. A Resident Evil Village kiadójának számító Capcom azért döntött így, mert szerintük csak ezek a csúcsteljesítményű hardverek azok, amikkel egy olyan különleges élményt adhatnak át a rajongóknak, amiben a fejlesztőcsapatnak nem kell kötniük kompromisszumokat.

Már az eddig napvilágot látott két előzetesből is tisztán látható, hogy egészen elképesztő látványvilág fog fogadni minket a legújabb epizódban, ahol a jól megszokott szűk terek mellett jóval nagyobb helyszíneket is be fogunk járni. A továbbfejlesztett RE játékmotornak hála az ultrarealisztikus grafika 60 fpssel fog párosulni, ami a legfrissebb pletykák szerint azt is jelenti, hogy PlayStation VR-ral is végigjátszhatjuk majd a játékot.

A tősgyökeres rajongók egyúttal annak is örülhetnek, hogy a Resident Evil Village több ponton össze fog kapcsolódni az előző résszel, hiszen az egyik irányítható karakter Ethan Winter lesz, akinek története a legújabb epizóddal válik majd teljessé. A producerek azt is elárulták, hogy újra lesznek fejtörőként felfogható logikai feladványok a játékban és az inventory rendszer is újra hangsúlyos szerepet kap, így alaposan meg kell majd gondolnunk, hogy a sikeres túlélés reményében mikből tárazunk majd be.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Resident Evil Village a széria egyik legtartalmasabb játéka lesz, ugyanis alsó hangon is 10 órányi rettegést ígér. Ráadásul most hétvégén kezdődik majd a Tokyo Game Show, ahol egy háromórás bemutatón fogják még közelebbről megmutatni, úgyhogy hamarosan még többet meg fogunk tudni a várhatóan 2021-ben érkező alkotásról.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva