BoardGame

Ilyen is ritkán van: alig indult el egy játék a Kickstarteren, máris bejelentették a hazai kiadását


Alig jelent meg a Spiel de Jahres-re jelölt Kartográfusok magyarul, máris bejelentette a hazai kiadó Reflexshop az első kiegészítőt.

A Heroes című kieg önállóan is játszható, de a rajtaütés-, a felfedezés- és a pontkártyák összekeverhetők és együtt játszhatók az alapjátékban lévőkkel. A 16 új pontkártya növeli a játék céljainak változatosságát, a 4 új rajtaütéskártya ad saját hatást, de a legfontosabb újdonságot a hőskártyák hozzák.

A Kartográfusokban egy fantasy-világban játszódó királyság elvadult és elveszett területeit kell újratérképezni, a cél pedig a Királyi Kartográfus cím megszerzése. A Hősökben folytatódik a keretsztori, mégpedig nem éppen pozitív irányba, mármint a királyság, Nalos szempontjából.

A játék helyszínéül szolgáló Nalosban és peremvidékein ugyanis egyre veszélyesebb a helyzet, így a térképeszeknek érdemes az uralkodóhoz hű hősökkel dolgozniuk. Velük jön a játékba egy új tereptípus és három új táj is.

Aki a Reflexshopnál előrendelte a Kartográfusokat, és elég gyors volt, megkapta a Képességek minikiegészítőt is. Nos, ez is folytatódik a Hősökkel, egy időben jön a Képességek második része. Az ebben lévő képességkártyák egyedi előnyöket adnak, olyanokat, amik tovább mélyítik az egész játékot, mivel kihasználásához még komolyabban átgondolt stratégia kell. További részletek a Kartográfusok újdonságairól itt.

Az új kiegészítő egyébként még csak most, vagyis szeptember végén indult a Kickstarteren, de tizenkét nappal az októberi 23-i zárás előtt már tízszerezte a kitűzött 20 ezer dolláros célt:

 

Korábban a Kartográfusokról a Boardgame rovatban:

Újabb nagy durranás a Játsz/Mában – jön a Kartográfusok, a társas-Oscar idei jelöltje

Hozzánk is eljön az idei társasjáték-Oscar gémerkategóriájának egyik esélyese

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva