Gaming

BRÉKING: A Sony végre leleplezte, milyen lesz a PlayStation 5 vadiúj menürendszere!


A legnagyobb rajongók már eléggé régóta vártak erre.

Már csak alig több mint egy hónap van hátra addig, hogy november 19-én Európában is elérhető legyen a PlayStation 5, ami – többek közt – egy sikervárományos Pókember játékkal, egészen kellemes visszafele kompatibilitással, kibővített PlayStation Plus-szal és embertelenül gyors SSD-vel fog megérkezni. A Sony következő generációs konzoljának menürendszere egészen idáig tabutéma volt, de most egy hivatalos videóban részletesen mutatják be, hogy mennyi hasznos funkcióval fog debütálni.

A Sony vezető munkatársa már az elején leszögezi, hogy a legújabb felhasználói felület megalkotásakor azt tartották szem előtt, hogy a konzol tulajdonosai a lehető legtöbb időt tölthessék az általuk favorizált játékokkal és minden más dologgal minimális szinten kelljen csak foglalkozniuk. Belépés után egyből látszik is, hogy a PlayStation 4-nél megismert rendszerhez képest sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak vizuálisan a gépre telepített játékok, amik ugyancsak egymás mellett foglalnak helyet, csak már egyfajta kártyás megjelenítésben, ahol egyéb hasznos információkat is meg fogunk találni.

Fontos azonban tudni, hogy az itt látott megoldásokban változtatások még simán történhetnek a novemberi premierig, de az már szinte biztos, hogy a korábbi felső menüsáv alulra kerül, ahol ismét el tudunk majd érni mindent, amire szükségünk lehet. Az új menürendszer egyik legkellemesebb újdonsága az Activities szekció, ahol egyszerre tudjuk majd követni az adott játékon belüli előrehaladásunk aktuális állapotát, valamint azt is, hogy még milyen teljesítendő feladatok állnak előttünk.

Ezekkel a játékokkal vár már idén a PlayStation 5!

A másik érdekes újítás, hogy a továbbjutás érdekében kisebb-nagyobb tippeket is kérhetünk majd az új rendszeren keresztül, amik kép a képben megoldással képernyőre kerülő videókkal váltják ki a Youtube-on való hosszadalmas keresgéléseket. A PlayStation 5-ön ráadásul minden eddiginél egyszerűbb lesz a többi játékossal voice chatelni, ahogy a saját képernyőnk megosztása is rendkívül könnyedén fog menni és még szabadon mozgatható, valamint rögzíthető is lesz.

Ha pedig szeretnénk csatlakozni egyik barátunkhoz/ismerősünkhöz, akkor ezt is villámgyorsan meg tudjuk tenni hála a konzolban lévő SSD-nek, amivel a betöltési idő csupán pár másodpercre redukálódik. Ezt követően a kontrolleren lévő Create gomb megnyomásával meg is örökíthetjük a felemelő pillanatot fénykép, vagy éppen videó formájában, amik mindkét esetben magas minőségben fognak elkészülni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva