Gaming

Halálos fenyegetéseket kap a CD Project Red a Cyberpunk 2077 elhalasztása miatt!


Elképesztő, hogy egyesek milyen mélyre képesek süllyedni...

“Mi is ugyanolyan emberek vagyunk mint te!”

– zárta üzenetét a CD Project Red és a Cyberpunk 2077 vezető dizájnere, Andrzej Zawadzki, amiben válaszolt azoknak az embereknek, akik halálos fenyegetéseket küldtek a játék fejlesztőinek miután bejelentették annak megjelenésének újbóli elodázását.

Való igaz, hogy a csapat nem épp a legelegánsabb módon kezelte a helyzetet, tekintve a Cyberpunk eredetileg kitűzött áprilisi megjelenését, ami idestova 8 hónappal ezelőtt volt. Az eltolásokat pedig minden esetben pár héttel a premier előtt jelentették be, ebből volt eddig összesen három, tehát teljesen érthető az óriási marketingkampányokkal felajzott játékosok csalódottsága.

Mindettől függetlenül teljességgel elfogadhatatlan az a fajta szélsőséges reakció, ami halálos fenyegetéssel teli üzeneteket eredményez, ami nem mellesleg minden civilizált társadalomban bűncselekménynek számít.

“Megértem, ha dühösek és csalódottak vagytok, és azt is, hogy hangot akartok adni mindezeknek. De hogy halálos fenyegetéseket küldjetek a fejlesztőknek teljesen elfogadhatatlan és helytelen. Mi is ugyanolyan emberek vagyunk mint te!”

Mindennek tetejébe nagyon úgy tűnik, hogy az indulatkezelési problémákkal küzdő játékosok azokat az embereket büntetik, akik a tökéletesség jegyében nem csupán több 100 órákat túlóráznak az utóbbi hetekben-hónapokban, hanem akik az újbóli halasztásról szintúgy nem tudtak, mint ahogyan senki más sem. Számos CDPR alkalmazott jelezte ugyanis, hogy a stúdión belül is a közleményből tudták meg mindezt, és ők is hasonlóan értetlenkedve fogadták mint mi. Ennek vélhetőleg az lehetett az oka, hogy a döntést nagyon magasról és nagyon hirtelen hozták meg, ami azért lehet érdekes, mert a játék elméletileg már két hete aranylemezre került.

Ilyen és ezekhez hasonló üzeneteket kapnak a fejlesztők:

2020 nem a legjobb évként vonul be a történelemkönyvekbe, a Cyberpunk 2077 halasztása nélkül is igen frusztráltak az emberek. Viszont mindennek van egy emberi határa, ami nagyjából a normalitás és a civilizált viselkedés határán húzódik. Ha egy játékos csalódott, azt számtalan formában tudja jelezni – lemondhatja az előrendelését, nem veszi meg a játékot, magyarosan letorrentezi, lepontozza stb., de semmi esetre sem halálos fenyegetéssel.

A CD Project Red valahol félrement kommunikációja alapján persze vétek lenne ítéletet mondani a Cyberpunk 2077 fölött, főleg annak fényében, hogy példátlan mennyiségű tartalommal látják el a játékosokat, legyen szó a lemez mellé csomagolt extrákról, a jövőbeli ingyenes tartalmakról, vagy a szintén ingyenes next-gen frissítésről. 

Exkluzív képregényt kapnak ajándékba a Cyberpunk 2077 GoG-os előrendelői!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva