Gaming

Borús fellegek: a stúdió vezetője otthagyta a Halo Infinite fejlesztését!


Bajban lehet a Halo, vagy csak megújulás?

Egyre borúsabb fellegek gyülekeznek a Halo Infinite háza fölött, ugyanis nem elég, hogy bizonytalan időre elnapolták a megjelenést, egyáltalán nem hallani megnyugtató híreket magáról a fejlesztésről sem.

Korábban arról írtunk, hogy az egyik ős-Bungie ex-Halos, Josep Staten lépett a 343 Industries élére, hogy kicsit gatyába rázza játékot, most viszont az a helyzet, hogy egy másik régi motoros arc, Chris Lee úgy döntött elég volt a Halo Infinite-ből, és kiszáll a projektből.

Ezzel a 343 elvesztette az egyik legtapasztaltabb fejlesztőjét, aki jelen volt a Halo: Reach, a Halo 4 és a Halo 5 készülténél, egyáltalán nem mellesleg pedig ő volt a stúdió feje is.

Sokan ezt nem épp a legjobb jelnek veszik, és való igaz, hogy nem áll jól a Halo Infinite szénája – még az Xbox Series X premierjét is lekési –, azért azt is érdemes hozzátenni, hogy akadnak érkezők is. Staten mellett (aki az egyjátékos kampányt szedi épp ráncba) a The Master Chief Collection kiadatásáért felelős vezető, Pierre Hintze is becsatlakozott a csapatba, akire a többjátékos módot bízták.

A Halo sorozat Chris Lee dirigálása alatt nem kicsit rogyott meg. A Halo 5: Guardians hiába nem lett egy rossz játék, remekül szemléltette a széria Bungie-éra utáni legnagyobb hibáját: az ötlettelenséget és a megújulás hiányát. 

Egyelőre nem tudni az okát Lee távozásának, az viszont beszédes lehet, hogy továbbra is a Microsoft és az Xbox égisze alatt tevékenykedik. A legvalószínűbb forgatókönyv tehát az lehet, hogy Phil Spencerék kicsit másként képzelik Master Chief jövőjét, mint ahogyan a veterán fejlesztő vázolta az Infinite kétes sikerű bemutatójával. Lehet hát, hogy nem úgy áll a fejlesztés, ahogyan egyébként pár év után illene, azt viszont egészen biztosra veszem, hogy egy ilyesfajta vérfrissítés semmiképpen sem fog már ártani neki.

(Forrás: Bloomberg)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva