BoardGame

Taktikus, de könnyed, pörgős, de bőven van mélysége – Jaipur-bemutató


Ki ne akarna a maharadzsa legbizalmasabb kereskedője lenni?

Júliusban mi is megírtuk a Játsz/Ma Jaipur-háziversenyét (az első társasjátékversenyként említve a koronavírus-járvány tavaszi, első hulláma után), most pedig tartalompartnerünk, a Tarsasjatekok.com-mal be is mutatjuk a játékot.

Jaipur kétszemélyes társasjáték, melyben kereskedőket alakítunk, akik szeretnének a maharadzsa legbizalmasabb kereskedői lenni. Ezért nyilván sokat kell kereskedniük árukkal, melyeket kártyák “személyesítenek meg”. Ezeket gyűjtik, majd a megfelelő pillanatban eladják azokat. Így lesz egyre több (indiai) pénzük (rúpiájuk), és aki a legtöbbet gyűjti az adott fordulóban, annak jár a jutalompecsét. És az a kereskedő lesz a győztes, aki előbb szerzi meg a második jutalompecsétet.

Az egész úgy kezdődik, hogy mindkét játékos kap öt-öt tevés vagy árus kártyát, feltöltjük a piacot ugyancsak öt lappal, de ezekből három mindenképp teve kell hogy legyen. Eztán kitesszük az asztalra az árukorongokat, majd irány a piac. Aki kap tevekártyát is, az lehelyezi maga mellé egyben, ez lesz a tevecsordája. Logikus: pár gyémánt még elfér egy táskában vagy akár zsebben, de egy teve már nehézkesebben – hát még egy egész csorda!

Folytatás a Tarsasjatekok.com-on

9 millió dollár társasjátékasztalra

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva