BoardGame

Kalandorok ne kíméljék – így játssz a Luxorral


Bemutatjuk a híres társasjátékszerző, Rüdiger Dorn játékát.

Rüdiger Dorn lassan körbejárja a világot a játékaival: van már Istanbul, Goa és Las Vegas játéka, és hát ugye Afrikában még nem járt, tehát szinte adta magát, hogy annak kell következnie. Egyiptomra esett a választása, és ezt is elég jól hozta – a Luxort 2018-ban a Spiel des Jahresre is jelölték. Magyarországon a Piatnik adta ki.

Azért valami óriási sztorira ne számítsunk, annyi az egész, hogy kalandorok vagyunk, akiknek az ősi templomból a kincseket összeszedni. Először is a jelzéseket követve kell táblára tenni a kincs, a templom, illetve két óegyiptomi isten, Hórusz és Ozirisz lapkáit. Előbbnek külön, a főtáblához illesztendő táblája is, sőt kártyái is, melyeknek persze a táblára kell kerülniük. Vannak még kulcsok, szkarabeuszok, jokerek, emberkefigurák, Anubisz-szobor (szintén egy helyi, ókori képzeletbeli lény, ún. isten), meg szarkofágokat is a sírkamrában.

Mindebből gyors és dinamikus játék kerekedik ki, amiben ugyan nincs sok interakció, max a kincseken lévő figurákból következtethetünk a többiek tervére.

Hogy mit és hogyan tud még a Luxor, olvasd el a Tarsasjatekok.com!

 

Kínzó kérdés:

Vajon disztópia vagy utópia az Egy szép új világ társasjáték?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva