Counter Strike

Tényleg csalt flusha! Csak nem a játékban, hanem Svédországban az adót


Elfelejtett szólni a hatóságoknak pár tízmillió forintnyi nyereményről.

Igen, a hír igaz, flusha csalt! A CS:GO konteósok álma valóra vált, a fanfár és a veresegyházi asszonykórus belép… Nos ebben annyi a csúsztatás, hogy flusha nem CS:GO-ban csalt, sőt még csak nem is egy számítógépes játékban. Helyette nagyobban játszott, 120 óra közmunka lett a jutalma, meg nagyjából 30 ezer forintnyi bírság, plusz kb. 7 millió forintnyi pótdíj. Ha a börtönt választja, 4 hónapot kellett volna a hűsölnie.

Történt ugyanis, hogy 2015-ben “elfelejtett” megemlíteni 1 041 536 svéd koronányi (nagyjából 36,6 millió forint) nyereményt az adóbevallásában. A svéd sztár elismerte, hogy bűnös, de váltig állítja, hogy nem szándékosan történt így, mivel azt hitte, hogy a nyeremények után nem kell adót fizetnie. Ebben részben igaza is lenne, de a svéd törvények igencsak érdekesek ebből a szempontból: Ha valaki szerencsejátékon, mondjuk egy sorsjegy vagy lottó, akkor abból semmit sem kell adózni. Viszont ha valaki egy skillt vagy bármilyen tudást igénylő játékon nyer, abból kötelező adózni.

A fnatic legendája a közmunkát választotta, és mint egy jó SouthPark vagy Szomszédok rész végén, itt is illene tanulságot vonnunk. Legyen ez az, hogy mindig tájékozódjunk a helyi adózás szabályairól és menetéről.

Borítókép: hltv.org

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2020 metabro.hu | minden jog fenntartva