Egyéb

Elhunyt a világ legnagyobb futballzsenije, Diego Maradona!


Az egész futballvilág feketébe borult...

61. életévében elhunyt a világ egyik valaha élt legnagyobb futball legendája, Diego Armando Maradona!

A Barcelona, a Napoli, a Boca Juniors és az Argentin válogatott zsenijének tragikus halálhírét családja és az Argentin Labdarúgó-szövetség osztotta meg a sajtóval. A halál oka különböző sajtóorgánumok szerint hirtelen szívmegállás lehetett. Maradona az elmúlt hetekben többször is megjárta a kórházat, november elején komolyabb műtéten is átesett, majd elvonási tünetei miatt napokig benn kellett feküdnie.

Diego Maradona kétségtelenül egy korszakos zseni, a 80-as és a 90-es évek elejének legnagyobb hatású futballistája volt. Karrierjének drogproblémái vetettek véget, melyet sajnos később alkohol és súlyproblémái még tovább mélyítettek. A nápolyi együttestől először rehabilitációra, majd a Sevilla öltözőjéig ment, de korábbi teljesítményének árnyékába sem ért. Később edzői karrierbe fogott, melynek csúcspontja legnagyobb álma, hazájának, Argentína válogatottjának vezetése volt.

Reméljük ott, ahová most kerültél is olyan szenvedéllyel rúgod a bőrt mint ahogy idelent tetted. Sosem felejtünk Diego, nyugodj békében!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva