Fifa

Ultimate Team az alapoktól: így szerezz pénzt és így vásárolj játékost! | FIFA 21


FIFA 21 Ultimate Team tippek kezdőknek: így szerezz coint és így költsd el!

Ha olvasod ezeket a sorokat, akkor valószínűleg azon játékosok közé tartozol, akik most kezdenek ismerkedni a FIFA Ultimate Team módjával. Ha ez így van, akkor először is nyugalomra és türelemre intelek, ugyanis az álomcsapat építő játékmód számos alkalommal fog az összeomlás szélére sodorni. Akadnak viszont olyan praktikák, melyek jócskán megkönnyíthetik a dolgodat, ezért ha velem tartasz, az ‘Ultimate Team az alapoktól’ cikksorozat végére nagyjából át fogod látni, hogy hogyan és mit érdemes alakítani a FIFA sorozat legnépszerűbb játékmódjában.

Az első fontos dolognak, amit az elsők között érdemes elsajátítani a tradelést találom. Azt vettem észre ugyanis, hogy sok kezdő fejetlenül beleugrik a sűrűjébe, rögtön az elején a legjobb, úgy pedig a legdrágább játékosokra vadászva.

Pénzt kétféleképp tudunk költeni. Az egyik a valós pénzzel vásárolható FIFA Points, ezekből viszont kizárólag szerencsecsomagokat vehetünk, telis-tele teljesen véletlenszerű játékosokkal. Az másik a játékkal szerezhető coin, ezeket meccsek, feladatok teljesítése és játékos eladása után kapunk, amit aztán elkölthetünk más játékosokra, különböző itemekre és ugyancsak szerencsecsomagokra.

A trükk az egészben az, hogy vannak olyan játékosok, akiket kizárólag pakkokból szerezhetünk meg, coint pedig nem fog két marékra osztogatni a játék. Természetesen valós pénz nélkül is képesek lehetünk egy ütős csapatot kreálni, így csak az olvasson tovább, aki eképpen szeretne játszani.

Így kezdj neki: célozz meg egy elérhető keretet!

Ne tedd magasra a lécet. Már csak azért se, mert könnyen kedvedet szegheti a kezdeti sikertelenség. Bizony, az elején nagy eséllyel nem fogod halmozni a győzelmeket, cserébe legalább tapasztalatot és coint gyűjthetsz. No de, először el kell döntened, milyen csapatot szeretnél csinálni.

Háromféleképp ugorhatsz neki: egy liga csapattal (egy ligából való játékosok), egy nemzetiségi csapattal (egy nemzetből való játékosok), vagy ezeknek egy hibrid megoldása, de ezt inkább a tapasztaltabbak válasszák, kezdőként ez maga a téboly. 

Természetesen fontos, hogy legyen egy-két kiemelkedő alak a csapatban, a kezdeti időkben viszont ne legyen prioritás beszerezni egyet. Az igazán jó játékosok ára a piacon egészen borsos is lehet, ha pedig Messire vagy Ronaldora pályázol akkor már az elején el kell keserítselek, mivel nagyobb esély van arra, hogy vásárolható csomagból bontod ki őket mint annak, hogy összegyűjtesz annyi coint, amennyibe kerülnek.

Az előző részekkel ellentétben ez utóbbira a FIFA 21-ben számos lehetőséged adódik, ezért azt javaslom, ha nem vagy biztos magadban, akkor a Division Rivals-t még hanyagold. Helyette remek grindolási lehetőséget nyújt a Squad Battles, ahol ugyan valós csapatok ellen küzdhetsz, azokat viszont az általad választott nehézségi szintű AI irányítja. Itt a pontgyűjtés az elsődleges cél. Minél több pontot gyűjtesz, annál feljebb jutsz a Weekend League formájára kialakított rank-táblán. Minél nehezebb mesterséges intelligencia ellen játszol, annál több pontot kapsz, ergo annál gyorsabban is léped a szinteket.

Ez azért lehet jó az elején (és a későbbiekben is), mert itt bátran kísérletezhetsz az összeállításokkal, a felállásokkal és a taktikákkal, mivel nincsen következménye egy esetleges vereségnek. A meccsek után természetesen ugyanúgy, ugyanannyi coint lesz a jussod (erre néha boostot is szerezhetsz, így többet markolhatsz fel a meccsekért), viszont ahogyan a WL-ben, úgy a pár nap alatt elért rankod alapján itt is jutalmat kapsz.

Minél magasabbra jutsz értelemszerűen annál jobban jársz. Már az Elite 1 rankig is egészen könnyű feljutni, amivel 30.000 coint és ritka játékosokat rejtő pakkokat kapsz jutalmul. Ez a mennyiségű coin elegendő lehet egy közepes csapat felépítésének feléhez, szóval irány is a Transfers menü!

Így vásárolj játékosokat!

Ha megvan a csapatod koncepciója, akkor jöhet is a specifikus keresés. Válaszd ki a ligát, vagy a nemzetiséget, illetve hogy milyen pozícióra keresel játékost (érdemes a védelemmel, vagy a középpályával kezdeni), majd böngéssz az elérhető játékosok között. Viszont fontos kiemelni, hogy az elsődleges szempont ne az OVR, vagyis az átlagolt érték legyen, hanem nézd meg milyenek a legfontosabb tulajdonságai. Szerencsére ezt rögtön láthatod a játékoskártyán, ha pedig szimpatikus akkor nyugodtan menj bele a részletesebb értékekbe, hogy teljesebb képet kapj.

Érdemes először a 80-84 skálán mozogni, ne keress kiugróan magas értékű kártyákat. Rakj össze egy közepes, de stabil kezdőt, amivel bátrabban ugrasz neki a komolyabb megmérettetéseknek is. Az értékek alapján pedig olyanokat vegyél, akik hosszabb távon is hasznosak maradnak a csapatnak, később akár a cserepadon is.

Egy játékos piaci értéke nem feltétlenül reprezentálja a pályán nyújtott teljesítményét! A Serie A-s csapatokba például feltétlenül érdemes azonnal beszerezni középpályára egy alap Gold lapos 83-as Nainggolant, akit már 3-4 ezer coinért a csapatunkban tudhatunk. Ez igaz az összes pozícióra, az összes ligára és nemzetiségre, akadnak bizony olyan játékosok, akik valódi gyémántok, csak szemfülesnek kell lenni.

Nadeviszont! Ha kiszemelted a szimpatikus játékost, akkor lehetőleg ne vedd meg azonnal! Helyette nyugodtan szűrj rá a körmenüből, hátha találsz olcsóbban is, ha találtál kezdj is neki licitálni. Egy átlagos Gold játékosra nem gyakori, hogy sokan licitálnak, így csak meg kell várnod, hogy lejárjon a licitidő és már üdvözölheted a fedélzeten. Ha mégis lesznek riválisaid csak addig menj el a licitháborúban, amennyiért még úgy érzed belefér a költségvetésbe, ellenkezőleg ugorj egy másik kártyára és kezdj licitálásba ott is.

Szerencsére az EA a FIFA 21-ben már kiemelt figyelmet szentel a tradelésnek, ezért alap Gold kártyáknál már nem fogunk kiugróan magas árakkal találkozni (hacsak nem Ronaldora, Messire, vagy valamelyik kiemelten sztárolt játékosra fáj a fogad, akkor fogsz), ezért ilyen módon viszonylag hamar, pár hét alatt sikerülhet összerakni egy olyan csapatot, amihez korábban akár több hónap is szükségelhetett.

Mindennek a kulcsa a fokozatosság! Fokozatosan gyűjts a jobb játékosokra és csak addig menj el költekezésben, míg a tarsolyod engedi, de lehetőleg sose nullázódj le. Ha mindezt betartod, akkor egy idő után azt veszed észre, hogy már azon gondolkozol mégis hol változtass a csapatodon.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva