Gaming

Így streamelj PlayStation 5-ről, ha a Twitch a kedvenc platformod!


Eljött az idő, hogy ráfeküdj a streamelésre.

Mára már eljutottunk oda, hogy gyakorlatilag gombamód nőnek ki az internet végtelen erdejében a hobbi streamerek, akik ha elég kitartóan állnak a dologhoz és karakterességükkel képesek kiemelkedni a tömegből, még akár be is futhatnak. Nekik jó hír, hogy a Sony gondolt rájuk és az általunk is letesztelt PlayStation 5-be számos olyan funkciót pakolt, amivel könnyebben tudnak hódolni egyik kedvenc szenvedélyüknek.

A streamelési metódus már nem lesz ismeretlen a PlayStation 4 tulajdonosok számára, hiszen a japánok következő generációs konzolján Share helyett új nevet kapó Create gombra kattintva indul a történet, ahol a Broadcast részen választhatunk a Youtube és a Twitch közül. A legelső alkalommal értelemszerűen össze kell kötnünk a Twitch accountunkat a PlayStation Network accountunkkal, amit relatíve egyszerűen meg tudunk oldani a szokásos QR kódot beolvasós megoldással, vagy szimplán ellátogatunk a twitch.tv/active oldalra, ahol aktiváljuk legújabb eszközünket.

Természetesen fontos az, hogy amennyire csak lehet csinosítsuk ki és töltsük fel hasznos információkkal a Twitch csatornánk oldalát, ha eddig még nem tettük meg, hiszen ez is nagyban hozzájárulhat a nézői élményhez, valamint mindenképpen javasolt egy PlayStation 5 HD Camera beszerzése, hiszen így a játék mellett téged is fognak látni streamelés közben. Ha ezekkel megvagy, akkor már indulhat is az első közvetítés, amit ugyancsak a DualSense-n lévő Create gombbal tudsz elindítani, ám mielőtt ráböknél a Go Live gombra, a mellette lévő három pontra rányomva nyisd meg a Broadcast Options részt, mivel itt még el kell végezned pár beállítást ahhoz, hogy a legjobb minőségű lehessen a stream.

Leteszteltük, milyen következő generációs élményt nyújt a PlayStation 5!

Itt gyakorlatilag rengeteg testreszabási lehetőséget találsz, hiszen be és kikapcsolhatod a kameraképet, a nézői chatet, az Activities szekciót, a játékon belüli voice chatet, megadhatod az overlay pontos pozícióját és természetesen azt is beállíthatod, hogy milyen minőségben szeretnél közvetíteni, ami nyilvánvalóan attól függ, hogy mennyire gyors a net az otthonodban. Ezt érdemes már előzetesen letesztelni, nehogy élesben derüljön csak ki, hogy képtelen az interneted felvenni a versenyt például az 1920×1080-as felbontással 30 fps mellett.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva