Counter Strike

A Budapest Five mindenkori magyar rekordot döntött a HLTV ranglistáján!


Magyar csapat még sosem szerepelt ilyen jól.

Tegnap megérkezett a HLTV-től már jól megszokott hétfő esti, frissített világranglista, amelyen a Budapest Five a negyvenötödik helyet foglalja el. Teljesen magyar felállású csapat korábban még egyszer sem járt ennyire elöl a ranglistán.

A Budapest Five november elején még kereken a századik helyen állt, majd a hónap végére bejutottak a legjobb hatvan közé. Utána megint egy visszaesés jött, decembert a 87. helyen kezdték, de azóta minden héten (!) sikerült javítaniuk.

  • december 7: 87. hely
  • december 14: 66. hely
  • december 21: 64. hely
  • december 28: 53. hely
  • január 4: 45. hely

A világon elfoglalt 45. hely az európai szegmensben a 25. helyre elég, így torzsiék a kontinens top 30-as listáján olyan csapatokat előznek meg, mint az AGF, az x6tence, az Apeks, a Sangal és az LDLC.

A Budapest Five a közelmúltban megnyerte a Magyar Esport Bajnokságot, illetve 3-1-es mérleggel bejutott a Vulkan Fight Series rájátszásába. Előbbin a Békéscsabai Esport Egyesületet győzték le, utóbbin sorrendben az SG.pro, az ex-ETHEREAL és a Lilmix csapatait.

A 45 ezer dollár összdíjazású tornán még nem volt sorsolás a playoff-ra, de annyi biztos, hogy január 11-én vagy január 12-én fognak legközelebb meccsezni. Jelenleg a legjobb 12 között szerepelnek, ám egy újabb győzelemmel már pénzdíjas helyen lennének. Sok sikert kívánunk nekik!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva