BoardGame

A zacskós és a szőrös után most itt van az üveges társasjáték


A Varázsfőzet amennyire gyorsan lemegy, és amennyire egyszerű, annyira szórakoztató és ötletes.

Ennek a játéknak tehát nemcsak az összetevői különlegesek, hanem a csomagolása is. Mutattunk már be zacskós társasjátékot, meg szőröset is, és most itt van gyógyszeres üveges. “Cserében” a játék maga rettentő egyszerű.

A keretsztori szerint híres alkimisták vagyunk, akik összecsapnak a világ legjobbja címért, amit úgy lehet elérni, ha mielőbb kiszórjuk a nálunk lévő összetevők nagy részét. A setup azzal indul, hogy kiöntjük a gyógyszeres üvegcse tartalmát, majd az üvegcsét középre tesszük. Aztán mindenkinek osztunk kettőt az összetevőkből: a ritka gombából, a titkos folyadékos fiolából, a mérgező bogárból. Ha hárman játszunk, az egyik dobókockát félretesszük, nem fog kelleni.

A Varázsfőzet a társasjátékok filler kategóriájába tartozik, vagyis a könnyed, nagyon egyszerű és hamar véget érők közé. Ezek közül is ritka az, amelyik olyan hamar véget ér, mint ez. Az üvegcsére 10-20 perces játékidőt írtak, de gyakran csak pár perc egy parti.

Ennek ellenére érdekes szituációkat szül a játék, és ez még akkor is izgalmas, ha kizárólag a szerencsén múlik majdnem minden. A műanyag alkatrészek tartósak, a csomagolás pedig lehetővé teszi, hogy bárhova könnyen magunkkal vigyük (egyedül a szabálylapot bonyodalmas beleszuszakolni az üvegbe).

Bővebben a Tarsasjatekok.com-on

 

 

Erős évkezdés:

Két durva társasjáték-bejelentés, hogy jól induljon az év – jön a Homályrév folytatása és a Barrage magyarul

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva