Gaming

5 sikervárományos játék, amiktől el fogsz gondolkodni egy PlayStation 5 vásárlásán idén!


Ez a konzolgeneráció is ott lesz a szeren.

Szerencsétlen Microsoftnak nem jött be annyira eddig a következő generációs időszak, hiszen a Sony legújabb gépéből majdnem kétszer több fogyott világszerte, ráadásul iparági elemzők szerint akár négyszer-ötször is nagyobb eladási számokat produkálhatott volna, mint az XBOX Series konzolok, ha tudnak eleget gyártani belőle. Idén szerencsére lényegesen több játékos fog PlayStation 5 konzolhoz jutni, ami már csak azért is szuper, mert a kezdeti remek játékok mellett – amik között ott van a Spider-Man Miles Morales, a Demon’s Souls Remake és a Sackboy: A Big Adventuretöbb sikervárományos exkluzív alkotás is meg fog jelenni ebben az évben.

1.) God of War Ragnarok

Kétségkívül a PlayStation 4-es időszak egyik legkiemelkedőbb alkotása a Santa Monica Studio által összehozott God of War, amivel egy olyan kihagyhatatlan játékot tettek le az asztalra, ami többszöri végigjátszás után is képes bárkit magába szippantani. Éppen ezért örültünk meg nagyon, amikor a PlayStation 5 tavaly szeptemberi eseményén megvillantották a folytatásnak számító Ragnarokot, amiben idén jó eséllyel folytathatjuk Kratos kalandjait, bár az is lehet, hogy ezúttal már a fia, Atreus lesz a főszerepben.

2.) Horizon Forbidden West

A PlayStation rajongók többsége kívülről ismeri a Guerilla Games munkásságát, hiszen nekik köszönhetjük a legendás Killzone FPS-szériát. A srácok azonban három évvel ezelőtt megmutatták, hogy más műfajokban is képesek lenyűgözőt alkotni, ugyanis elhozták nekünk az óriási nyílt világgal rendelkező Horizon Zero Dawnt, amiben veszettül jó volt 20-30, vagy akár 40 órákra is elveszni. Így hát nem csoda, hogy epekedve várjuk a következő részt, a Horizon Forbidden Westet, amiben minden eddiginél részletesebb és szebb világban fogjuk újra darabolni az életveszélyes robotszörnyetegeket, ráadásul újabb törzsek és egy különleges víz alatti világ is be fog jönni a képbe.

3.) Ratchet & Clank: Rift Apart

Az Insomniac Games csapata nem csak egészen nagyszerű Pókember címeket tud összehozni, hanem olyan akció-platformert is a Ratchet & Clank képében, ami még a műfajt előszeretettel elkerülő játékosokat is képes meggyőzni magának. Ilyen volt a 2016-ban megjelent epizód és nagy eséllyel ilyen lesz a következő is, ami a PlayStation 5 erejét maximálisan kihasználva egy gyönyörű és rendkívül eseménydús univerzumot fog elhozni nekünk, amit 4K felbontásban 30 FPS mellett is megcsodálhatunk.

4.) Gran Turismo 7

Ha már iszonyatosan szép játékokról beszélünk, akkor nem mehetünk el a Gran Turismo 7 mellett, ami az első előzetese alapján valami elképesztően jól fog kinézni. Erről természetesen gondoskodni fog a combos grafikai mód, amiben 4K felbontásban 60 fpssel száguldozhatunk a virtuális aszfalton, miközben több száz autót próbálunk ki a teljesen megújított karrier módban. Természetesen, ha szeretnénk, álmaink verdáját is elkészíthetjük, ha pedig már elég jól ismerjük a pályákat, irány a többjátékos mód, ahol a többi játékossal mérettethetjük meg magunkat, hogy nem létező íveket használva az online ranglista elejére kerülhessünk.

5.) Returnal

Mindig örülünk annak, amikor egy vadiúj játékról beszélhetünk, hiszen a játékiparban mostanában szinte minden a folytatásokról szól. A Returnal viszont egy teljesen új szereplőként fog egy roguelike elemekkel alaposan megtámogatott pszichológiai horrorcímet elhozni, amiben az első ülésből követhetjük majd végig a főszereplő megőrülését. A fejlesztők ígérete szerint felnőtt pelenka erőteljesen ajánlott a végigjátszáshoz, amiben izzasztó bossharcokat és szürkeállományunkat megmozgató logikai feladványokat egyaránt fogunk kapni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva