Gaming

39 éves korában elhunyt a világ legnagyobb Tetris esport bajnoka, Jonas Neubauer!


Sosem felejtünk Legenda!

Január 4-én 39 éves korában váratlanul elhunyt a hétszeres TETRIS esport világbajnok, Jonas Neubauer.

Jonas először 6 éves korában találkozott a Tetrissel, mely azonnal lenyűgözte őt. A Tetris játékosok már jóval az első hivatalos esport világbajnokság megrendezése előtt megismerhették nevét, 2006-ban ugyanis ő volt az első játékos, aki – bizonyítottan – elérte a 999.999-es mágikus és maximális ponthatárt. A Classic Tetris World Championship legelső, 2010-es versenyének mezőnyét óriási teljesítménnyel szántotta fel, megszerezve ezzel első esport világbajnoki címét, melyet zsinórban négy kiírt sorozaton keresztül meg is védett, majd 2014-ben legnagyobb vetélytársától, Harry Hong-tól szenvedett először vereséget.

Jonas ezután 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is maga mögé utasította a teljes mezőnyt, hogy aztán 2018-ban átadja az új generációnak a stafétát az akkor alig 16 éves Joseph Saelee személyében.

A Tetris esport legenda emellett egy bárt is üzemeltetett, melynek pultja mögül ugyanolyan alázattal szolgálta ki a betévedőket, mint ahogyan a játékos kihívóival szemben is viseltetett. Jonas óriási tisztelettel és alázattal állt mindenkihez, melyet legjobban talán a 2018-as világbajnoki döntő példáz, ahol sportembertől is ritkán látható módon ünnepelte legyőzőjét, Saelee-t.

Jonas Neubauer örökre beírta magát a TETRIS történelemkönyvébe, jelentősége és hatása megkérdőjelezhetetlen, személyiségével pedig olyan példát mutatott a világ esport játékosainak, mely mindenki előtt követendő példaként állhat. Sosem felejtünk bajnok,

nyugodj békében!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva