Gaming

A sorozat történetében a Grand Theft Auto VI-ban lehet először női főhős!


1998 óta egyszer sem volt GTA-ban női főszereplő, nem mintha más Rockstar játékban több lenne...

Hoppá! – kiálthat fel azonnal az a játékos, aki tudja, hogy az 1997-ben megjelent legelső GTA-ban is volt már játszható női karakter, és nem is egy, hanem rögtön négy. Választható karaktereket későbbi kiegészítők is tartalmaztak, ez viszont semmilyen mértékben nem befolyásolta a történetet, a játékmenetet, sőt, még grafikában sem tért el igazán férfi társaitól, köszönhetően a felülnézetnek és a pixelhalmaznak, amiből álltak.

A modern és történetvezetéssel is megáldott Grand Theft Auto játékokban viszont soha nem fordult még elő, hogy egy nőt helyeztek volna a cselekmények központjába, mint játszható szereplő. 

Kezdetnek ott volt a harmadik rész Claude-ja 2001-ben mint első 3D-s főhős, aztán jött Tommy 2002-ban a legendás Vice City-ben, majd 2004-ben CJ próbált boldogulni San Andreas-ban, akit Niko Liberty City-be emigrálása követett és így jutottunk el a GTA V Trevor-Michael-Franklin triójához. A teljesség kedvéért érdemes megemlíteni a kisebb felvonásokat is, melyekből összesen öt készült (The Lost and Damned, Ballad of Gay Tony, Chinatown Wars, Liberty City Stories és Vice City Stories), de mindegyiknek férfi főhőse volt.

Egy számos alkalommal megbízhatónak bizonyuló szivárogtató, név szerint Tom Henderson szerint ez az arány több mint 22 év után megváltozhat, ugyanis “megbízható forrásai” szerint a gőzerővel készülő hatodik GTA-ban egy férfi mellett

végre egy női karaktert is irányíthatunk majd.

Mindezt nem mellesleg időszerű is volna meglépnie a Rockstarnak, de mindenképp illő lenne, játékaikban ugyanis rendre csak férfi szereplők irányítását bízzák a játékosokra, legyen szó a Manhunt-ról, a Bully-ról, vagy a Red Dead Redemption-ről. Mindez persze egyelőre csak pletyka, mindenesetre túlzottan nem lenne meglepő, ha valóban így alakulna. A hivatalos megerősítésig minimum az első előzetesig várnunk kell, ami sajnos akár éveket is jelenthet még…

Egy soha nem látott Tomb Raider remake került elő, amit most bárki kipróbálhat!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva