Gaming

Bocsánatot kért a CD Project Red társalapítója a Cyberpunk állapota miatt


Különösen a konzolos verzió problémáira reagált.

“A Cyberpunk 2077 konzolos verziója közel sem úgy sikerült, ahogy eredetileg akartuk. (…) Ez a videó azért ékszült, hogy én és a vezetőség felelősséget vállaljunk ezért, ne a csapatainkat okoljátok a hibákért!”

– hangzik Marcin Iwińskitől, a CDPR társalapítójától az alábbi videóban, amivel bocsánatot kérnek a Cyberpunk helyzetéért. Azt is elmondta, hogy a PC-s verzió jó értékeléseket kapott a konzolos nem ért fel a minőségbeli elvárásaikhoz, amelyeket már a cég alapításakor felállítottak.

Kétség kívül a CD Project Red (volt?) az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb kiadó, Iwiński megígérte, hogy mostantól azon lesznek, hogy visszaszerezzék ezt a bizalmat.

Arról is beszélt, mi történt a fejlesztés során. Az elmondása alapján nagyon nagy feladat volt összerakni egy ilyen interaktív Night City-t, de amivel megszívták, az a konzolra portolás volt, különösen a régebbiek esetében. Azt találták ki ugyanis, hogy PC-re megcsinálják úgy, hogy brutálisan jól nézzen ki, ezt utána pedig visszabutítják a konzolok hardvereire, ez bizonyult nagyobb falatnak, mint azt gondolták.

A végső megjelenési dátumig keményen dolgoztak, hogy helyre hozzák a régi konzolokra szánt verziót, és szép lassan haladtak is vele, de nem sikerült befejezniük. A feladat alábecsülése volt az egyik gond, de Iwiński megemlítette azt is, hogy otthonról dolgozva sok minden elveszett az emailek és az online megbeszélések között, amik korábban simán mentek az irodában.

A videó utolsó harmadában beszélt arról, hogy folyamatosan terveznek kiadni javításokat a Cyberpunkhoz, amíg meg nem szabadulnak a hibáktól, ezen kívül pedig szép lassan jön majd az ingyenes DLC-k még idén, na meg a nextgen konzolos frissítés is, ami szintén ingyen lesz. Legvégül megígérte, hogy nagyon komolyan veszik az ügyet, és azon dolgoznak, hogy minden platformon júl működjön a játékuk.

Mi nagyon szurkolunk nekik, hogy rendbe hozzák a Cyberpunk gondjait, és visszanyerjék a játékosaik bizalmát!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva