Gaming

Drágul az Xbox Live Gold, de februárban már 5 játék jár mellé!


Drágább lesz a Gold előfizetés, de több ingyen játék jár mellé februárban!

Pár napja már pletykálják, így a Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy bizonyos régiókban drágul az Xbox Live Gold előfizetés. Az erre vonatkozó blog posztban azzal indokolják a döntést, hogy 18 éve – amióta útjára indították a Live-ot – dolgoznak a lehető legjobb online rendszer kialakításán, ami bizonyos országokban és régiókban évek óta, van ahol már 10 éve nem változott az ára, miközben a fenntartási költségeik komolyan megnövekedtek.

Ezért végül úgy döntöttek, hogy a havonta megújuló előfizetések díját 1, a negyedévest 5, a hat hónaposat pedig 10 dollárral emelik meg. Az egy évre szóló előfizetés ezzel szemben nem fog drágulni.

Az emelés Magyarországot egyelőre elkerüli, a jövőben viszont érdemes lehet a közép-kelet európai régióban is hasonlóan alakuló árakkal számolni.

A bejelentéssel egy időben lerántották a leplet a februári Xbox Live Gold mellé adott ingyen játékokról is, melyek száma a szolgáltatással arányosan nőtt. 2021 második hónapjában ugyanis nem a megszokott négy, hanem öt játéknak örülhetünk.

Február elejétől egészen a végéig tölthetjük majd le a Gears 5-öt és a Resident Evil HD Remasteredet, de a hónap feléig – az új részt ünnepelvén – a klasszkus Xboxra megjelent Indiana Jones and the Emperor’s Tomb-ot is behúzhatjuk. Február 16-tól pedig két további játékot: a Lost Planet 2-t és a Dandara: Trials of Fear Edition-t kapjuk ajándékul, ez utóbbit egészen március 15-ig érhetjük majd el.

Azt viszont nem tudjuk, hogy a továbbiakban is öt játékot adnak-e a Gold előfizetés mellé, de úgy gondolom, abban az esetben muszáj lesz, ha továbbra is fenn akarják tartani a rendszert és nem csak egyfajta Game Pass Ultimate felé terelésről van szó (ami egyébként nagyon is meglehet). A Microsoft mindenesetre határozottan állítja, hogy nem akarja elengedni a régi modell kezét, így viszont felvetődik a kérdés,

hogy a Game Pass Ultimate ára mikor és mennyivel fog emelkedni? A két előfizetés havidíja ugyanis vészesen közelít egymáshoz, azonban az Ultimate jóval többet nyújt a már nagykorú Gold-nál.

UPDATE:

Teljes a hátraarc: nemhogy nem drágul a Gold, de pár játékkal anélkül játszhatunk majd!

Games with Gold: February 2021
Kép: Microsoft

Borító: Microsoft – Xbox Wire

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva