BoardGame

Sokkal drágább lesz Európából Kickstarter-kampányt támogatni


Pláne nekünk, magyaroknak, akiket már 10 éve az egész Európai Unió legmagasabb áfakulcsa sújtja.

Állítólag akkor kezdődik el az társasjátékos év, mikor a gigakiadó CMON bejelenti az első nagyonfigurás Kickstarter-projektjét. Ám 2021 új szabályokat is hozott, és ez valószínűleg kissé gátat fog szabi az európai támogatási kedvnek.

Eddig úgy volt ugyanis, hogy ha egy Ks-kampányt akartunk támogatni innen, az Európai Unióból, akkor a kiadó legtöbbször elszállította a játékokat egy európai raktárba, majd szállította ki. A trükköt úgy hívták: EU friendly shipping, ezzel meg lehetett spórolni komoly tételnek számító áfát és vámköltséget. Ám ennek most vége, mert bár a kampányok még lehetnek customs friendlyk, vagyis vámmentesek, az áfát már tudjuk megúszni. Ami ráadásul minket magyarokat érint legjobban az egész Unióban, a 27 százalékos áfánkkal

The Animation Collection
A kampány imponáló számokkal zárult: 7266 backer és 743 ezer dollár.

Nos, elindult hát a CMON első idei nagyonfigurása, ez pedig a The Animation Collection, ami mindjárt három játékot rejt: a Looney Tunes Mayhem a Bolondos dallamok figuráit ereszti össze. Lesz több játékmód, meg taktikai csaták, de azért az sejthető, hogy mondjuk az eurórajongókat ez nem fogja elcsábítani. A második játék a kollekcióban a Teen Titans Go! nagyon hasonló a Looney Tunes-hoz, ez is ún. Mayhem rendszerű játék, csak ebben nem állatokkal, hanem a DC fiatalabb hőseivel, a Tini Titánokkal küzdhetünk egymással. De a harmadik, a Scooby-Doo – The Board Game azért más: ebben a fél évszázados hippi-nyomozóbrigáddal indulhatunk a rémségek nyomába.

Tinner’s Trail
12 nappal a kampány vége előtt mintegy 2400 támogató a kitűzött célt több mint hatszorosan túllépve 130 ezer dollárt dobott össze rá.

Martin Wallace leginkább a cthulhus Study in Emeraldról és a tavaly a Gémklub jóvoltából nálunk is megjelent Brass: Birminghamről lehet ismerős. Ez a kampány a 2008-ban megjelent Tinner’s Trail újrahúzása, de a téma persze maradt: a XIX. század réz- és ónbányászata. A ’21-es változatban már szóló- és párosmód is van, és ezek a legnagyobb újítások.

Folytatás a Tarsasjatekok.com heti Kickstarter-ajánlójában

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva