Call of Duty

Új formában, de visszatért a “végtelen” Stim Shot a Warzone-ba!


Lehet, hogy ideje lenne tényleg kivenni a Stim Shot-ot a játékból...

A Warzone játékosoknak bizonyára már rémálmaik vannak az életerőt azonnal regeneráló Stim Shot-tól, amit hónapokon keresztül arra használtak a győzelemre abszolút érdemtelenek, hogy egy hibát kihasználva a pálya túlsó végén a gázkörben álldogálva végtelenítve gyógyítsák magukat vele addig, míg a szemben álló csapat meg nem hal a rájuk szűkülő körtől.

A legnagyobb probléma, hogy a bug tavaly októberi felbukkanását követően többször visszatért a játékba, a legutóbbit csak pár hete javították, most azonban úgy tűnik mégsem szabadultunk meg tőle végleg, sőt.

Az új “végtelen” Stim kijavítása ezúttal nem ígérkezik egy rövid folyamatnak, ugyanis nem egy klasszikus hibának, hanem egy rosszul konstruált játékmechanikának az eredménye. 

Egy JGOD nevű videós remekül rávilágított a dolog egyszerűségére és problematikusságára, ugyanis ezt a trükköt használva senki semmilyen formában nem büntethető, hiszen hivatalosan is a játék részét képezi. Ehhez nem kell mást tenni, mint a csapattal összegyűjteni nagyjából 50.000 $-t (vagy többet), majd befészkelni magatokat egy Buy Station mellé, ahol az összes összegyűjtött pénzt ‘ammo crates’-re költöttétek. Mivel alapvetően egyetlen, a lőszer és felszerelés visszatöltésére szolgáló láda lehet egy játékosnál, egészen sokat kell a földre szórni, amiket aztán folyamatosan cserélgetni is kell, nehogy eltűnjenek,

cserébe viszont folyamatosan feltöltik nekünk a Stim Shot-ot.

És ennyi is lenne a trükk. Semmi csalás, semmi bug-glitch kihasználás, mindez ugyanis a játék szerves része. Sem a videós, sem mi nem szándékozunk senkit sem arra buzdítani, hogy ezt kihasználva kolduljon magának győzelmet, azonban minél többen jelzik a hibát az Activision, úgy pedig a fejlesztők felé, annál nagyobb az esélye annak, hogy mihamarabb kijavítják, esetünkben átdolgozzák a hibás mechanizmust.

Többen viszont ezzel sem elégednének meg. Legutóbb, mikor a végtelen tactical bug felbukkant sokan a Raven Software-nek szegezték a kérdést, hogy mégis mi az oka annak, hogy nem veszik ki a Stim-et a játékból, hiszen a hibán kívül szinte senki, legalábbis csak elenyésző játékos használja bármire is!? Akárhogy is legyen végül, egyre inkább úgy tűnik, hogy ez tárgy több kárt okoz. mint amennyi pluszt hivatott a battle royale módhoz adni,

így valóban az lehet a legracionálisabb döntés, ha mihamarabb és végleg kivennék a Warzone-ból. 

Óriási a botrány: mégsem csalt a Twitch Rivals Warzone versenyről kizárt játékos és csapata!?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2021 metabro.hu | minden jog fenntartva